Güncel
Giriş Tarihi : 03-04-2018 14:33   Güncelleme : 03-04-2018 14:57

"Öğretmen not verir, öğretmene not verilmez"

Gerze Türk Eğitim Sen İlçe Başkanı Ramazan Osma : "Öğretmen not verir, öğretmene not verilmez"

"Öğretmen not verir, öğretmene not verilmez"

Osma, Son günlerde kamuoyunu meşgul eden Öğretmen Performans Değerlendirmesiyle ilgili yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Osma: " Öğretmen Performans Değerlendirmesi Çalışmasına karşı Türk Eğitim Sen Ailesi olarak yurt genelinde eylem başlatılmıştı. İlçemiz  ve ilimiz de bu kapsamda eyleme destek verdik. 29 Mart Tarihinde Alo 147 hattı arandı, öğretmen performans değerlendirmesine karşı olduğumuzu ifade ettik. Akabinde BİMER ve CİMER'e öğretmen performans değerlendirmesine karşı olduğumuzu nedenleriyle beraber açıklayıcı dilekçe gönderdik. Gönderdiğimiz dilekçe şu şekilde idi :

Cumhurbaşkanlığı / Başbakanlık Makamına;

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday  Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmelik Taslağı kamuoyu bilgisine yansımıştır. Öğretmenlerimizin performanslarını değerlendirmeye dönük yeni bir uygulamayı öngören bu sistemin hem öğretmenlerimizi huzursuz edeceği, hem mesleğimizin itibarını rencide edecek yeni bir vasıta olacağı hem de çalışma barışını bozacağı kaçınılmazdır.

Öğretmen, not verilen değil, not verendir. Performans değerlendirmesi çerçevesinde okul müdürünün, meslektaşının, velinin ve öğrencinin puanla öğretmeni değerlendireceği bir

uygulamanın objektif olmayacağı, kişisel, sendikal ve siyasal bir takım saiklerle tutum takınılabileceği endişesi ciddi bir ihtimaldir.

Görülüyor ki, bu uygulama Türk Milli Eğitimine yarardan çok zarar verecektir. Bir öğretmen olarak bu uygulamanın hayata geçirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bundan derhal vazgeçilmelidir.

Saygılarımla arz ederim.

Eylemimiz ses getirdi. Çalışanın sesine öncü olmak, tutarlı ve doğru bir çizgide hak aramak, milli bir duruş sergilemek Türk Eğitim Sen'in özünde vardır.  Makam için koltuk için mücadele etmiyoruz. Adalet ve liyakat çerçevesinde çalışanların sesi olmaya devam edeceğiz. Bu eyleme öncü olmak sendikamız adına gurur ve onurdur. Öğretmenlerimiz geleceğimizin teminatıdır" dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül