Güncel
Giriş Tarihi : 24-11-2015 16:44   Güncelleme : 24-11-2015 18:46

Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı
 Bir toplumun temelini yetiştirdiği ve yeşerttiği tohumlarla şekillendiren, nesillerin ve geleceğin mimarları öğretmenlerimiz 24 Kasım öğretmenler günü nedeni ile tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen programla hatırlandılar.

Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına bırakılan çelenk ile başlayan kutlama töreni, daha sonra Belediye kültür merkezinde devam etti.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Gerze İlçe Milli Eğitim müdürü Özgür Tokgöz, Öğretmenlerin geleceğin mimarı olduklarını ifade etti. Öğretmenlerin her şartta ve her koşulda görevlerini özveri ile yaptıklarını kaydeden Tokgöz, “Bugün öğretmen olmanın sevinci ile dolu kalplerimiz. Ateşli yüreklerimiz atıyor soğuklara inat edercesine. Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa... Nasıl fer verirse bahar kışın ayazında donmuş doğaya! Öğretmen de öyle can verir bir topluma. Öğretmenlik mesleğinin, ''kutsal temsilcileri'' olan öğretmenler; Hz. Ali için, bir harf öğretmeleri karşılığında kölelik derecesinde bağlanılan kişidir. Atatürk'ün gözünde öğretmenler, bir milletin geleceği olan yeni neslin emanet edildiği kutsal bireylerdir. Yavuz Sultan Selim için bırakın öğretmeni, öğretmenin bindiği atın sıçrattığı çamurla kirlenen kaftanın, kendisine kefen yapılmasını vasiyet edecek kadar ileridedir öğretmenin değeri.

Biz Öğretmenler için sınıftaki her öğrenci birer gelecektir. Her öğrenci umut çiçeğidir ülkemizin geleceğine ektiğimiz. Belki hepsi birer doktor, mühendis, öğretmen olamayacak ama iyi bir anne, şefkatli bir baba, vefalı bir dost, yardımsever bir vatandaş, vatanını milletini sevip ona hizmet edecek birey olacaktır.

Baş Öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; her fırsatta istifa de ederek halka koşmalı halk ile beraber olmalıyız.

Bu önemli gün dolayısıyla mesleğe yeni katılan öğretmen arkadaşlarımıza aramıza hoş geldiniz diyor; emekli olan öğretmenlerimize bundan sonraki hayatlarında huzur temenni ediyor; şehit olan öğretmenlerimize de Allah'tan Rahmet diliyorum'' diyerek sözlerini noktaladı.

Tokgöz’ün konuşmasının ardından slayt gösterisi ile devam eden programda daha sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Neslihan Kutlu Karaman kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Şiir, yazı ve kompozisyonlarla süren programda ayrıca emekli olan öğretmenler Sedat Işıdı ve Rıza Gençay'a Kaymakam Bülent Bayraktar tarafından  “Hizmet Şeref Belgesi” verildi. Hacer Bayrak'ın hazırladığı ve Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğretmenlerinin sergilediği harmandalı zeybek gösterisi konuklar tarafından büyük beğeni ve yoğun alkış topladı.

Program müzik dinletisi ve ödül törenlerinin ardından sona erdi.

Seda ŞengülSeda Şengül