Güncel
Giriş Tarihi : 26-11-2018 16:25   Güncelleme : 26-11-2018 16:50

Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım ''Öğretmenler Günü'' Sedat Işıdı Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla kutlandı

Öğretmenler Günü Kutlandı

Kültür Merkezindeki program saygı duruşu ve İstiklal Marş'ımızın okunmasıyla başladı. Ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğretmenlerimize gönderdikleri kutlama mesajı okundu.

Mesajın okunmasının ardından açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Aksu yaptı. Öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Aksu,'' Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ölümsüz mesleğidir. Öğretmen insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan, yol gösteren ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır yıldırmamalıdır. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. Unutmayınız; kelebeklerin ışığa koştuğa gibi, küçük masum yürekler, genç kalpler sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunanın, sevgiyi hak etmesi gerekir. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir’’ dedi.

Ardından program, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimizin yemin töreni ile devam etti. Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iç mekan tasarım öğretmeni Hasan İdem ve yiyecek içecek öğretmeni Hacı Edişi Öğretmenlik yeminlerini ettiler.

Daha sonrasında Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisi izlendi. Orotoryoda öğrencilerin hazırladığı şiirler, müzik, söyleşiler ve folklor gösterileri yer aldı. Ayrıca işaret dilini sinevizyon gösterimi eşliğinde anlatan Enis Demirsoy, ''Benim Adım Öğretmen'' adlı duygusal şarkıyı seslendirildi. İzleyicilerin oldukça beğenisini kazandı.

Program şiir, resim, kompozisyon ve masa tenisinde ödül alan ve dereceye giren öğrencilerin hediyelerini Gerze Kaymakamı Murat Güven ve Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ’nın takdim etmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.









AdminAdmin