Güncel
Giriş Tarihi : 27-11-2018 10:21   Güncelleme : 27-11-2018 11:37

''Öğretmenler günü'' özel tiyatro gösterisi

Gerze’deki okullarda görev yapan öğretmenlerden ‘’Durangiller ‘’ adlı tiyatro gösterisi

''Öğretmenler günü'' özel tiyatro gösterisi

Gerze Belediyesi Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenen oyunu İlçemiz Kaymakamı Murat Güven, Cumhuriyet Savcısı Ümit Kurnaz, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş izledi.

Yaklaşık sekiz aylık bir çalışmanın sonucunda hazırlanan Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce tertip edilen ve Gerze’deki okullarda görev yapan öğretmenlerin hazırladığı ve rol aldığı Durangiller adlı 2 perdelik komedi tiyatrosu Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Fatih Arslan’ın Yönetmenliğinde seyirciyle buluştu.

Gerze ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde daha önce de Reis Bey adlı oyunu sahneleyen ekip bu çalışmasında Öğretmenin değerine ve yaşamınızdaki önemine atıfta bulunarak keyifli ve usta işi performanslar sergilediler. Yaptıkları çalışmayla da toplumun aydınlatıcı ve örnek şahsiyetleri olan öğretmenlerimizin bizim için ne kadar kutsal olduklarını bizlere hatırlattılar.

Çalışmada tamamı öğretmen 16 kişi görev aldı. Tamamen gönüllü öğretmenlerce hiçbir ücret almadan yapılan bir çalışma oldu.

Projenin amacı şehit öğretmenlerimizin hatırasını yad etmekti. Tiyatro yönetmeni Fatih Arslan ''Öğretmenler Günü nedeniyle hazırlanan tiyatro başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimize armağan ediyoruz'' şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Başarıyla sahnelenen oyun sonrası İlçemiz Kaymakamı Murat Güven, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve Gerze Milli Eğitim Müdürü Nazım Aksu ‘Durangiller’ de rol alan bütün oyuncuları tek tek tebrik etti.













 

AdminAdmin