Güncel
Giriş Tarihi : 24-11-2017 16:59   Güncelleme : 24-11-2017 17:39

Öğretmenler Gününde Şehit Öğretmenler Unutulmadı

24 Kasım ''Öğretmenler Günü'' Sedat Işıdı Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen programla kutlandı. Gerçekleştirilen kutlama programında geçtiğimiz yaz aylarında PKK'lı teröristler tarafından katledilen şehit öğretmenler Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz'da unutulmadı.

Öğretmenler Gününde Şehit Öğretmenler Unutulmadı

24 Kasım ''Öğretmenler Günü'' Sedat Işıdı Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla kutlandı.

Kutlama programı ilk olarak Hükümet Konağı önünde İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ün Atatürk Anıtına çelenk sunması, akabinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Çelenk töreninin ardından program Sedat Işıdı Belediye Kültür Merkezi'nde devam etti. Kültür Merkezindeki program saygı duruşu ve İstiklal Marş'ımızın okunmasıyla başladı. Ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz'in öğretmenlerimize gönderdikleri kutlama mesajları okundu.

Mesajların okunmasının ardından açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz yaptı. Öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Tokgöz,''Öğretmen, küçük ayaklara büyük adımlar attıran aydınlığın meşalesidir. Öğretmen, varını yoğunu gelecek nesillere aktaran, ışıklar saçan bir incidir. Öğretmenlik, çok özel, çok yüce bir mesleğin sahibi olarak, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın olan, sevgi ve fedakarlık gerektiren, sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil ile başlayıp bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görevdir'' ifadelerinde bulundu.

Tokgöz'ün konuşmasının ardından öğretmenler adına konuşmayı Anadolu İmam Hatip Lisesi Felsefe Öğretmeni Melek Çoban yaptı. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ''Öğretmene Vefa'' adlı video gösterimi yapıldı.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Naime Ataman, yapılan video gösteriminin ardından ''Dünyanın Bütün Çiçekleri'' isimli şiiri okudu. Yine aynı okulun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni A. Çağlar Sarıtaş, ''Öğretmen'' şiirini okudu.

Daha sonra geçtiğimiz Mayıs ayı başlarında kaybettiğimiz Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Naci Uğurlu, için hazırlanan Uğurlu'nun görev yaptığı süre içinde çekilmiş fotoğraflarının yer aldığı sinevizyon gösterimi eşliğinde ''Benim Adım Öğretmen'' adlı duygusal şarkı seslendirildi.

Program, Çağlar Sarıtaş ve Gerze Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Programı öğrencisi Ender Aydın'ın birlikte hazırladığı ''Öğretmen Kimdir?'' adlı ilçemiz protokolü, esnaf ve vatandaşlarıyla yapılan röportaj gösteriminin yapılmasıyla devam etti.

Batman'da teröristlerin hain saldırısı sonucunda şehit olan Öğretmen Aybüke Yalçın ve teröristler tarafından kaçırılarak şehit edilen Öğretmen Necmettin Yılmaz'da unutulmayarak şehit öğretmenler anısına Aybüke öğretmenin sosyal medya hesabından kendi sesiyle seslendirdiği ''Mağusa Limanı'' şarkısı ilçemiz öğretmenleri tarafından seslendirildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama programı şiir, kompozisyon, resim, satranç, anı yarışmaları ve masa tenisinde dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere İlçemiz Kaymakamı Murat Güven, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve Cumhuriyet Başsavcısı Eray Burak Buyruk tarafından ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül