Güncel
Giriş Tarihi : 01-08-2016 14:14   Güncelleme : 01-08-2016 14:18

OHAL Yetkimizi Kullanmaktan Çekinmeyeceğiz!

Sinop Valisi Kemal Cirit; "OHAL ilanı sonucunda devam edilecek çalışmalarla ilgili hukuksal yetkilerimizi kullanmaktan çekinmeyeceğiz" dedi.

OHAL Yetkimizi Kullanmaktan Çekinmeyeceğiz!
 Sinop Valisi Kemal Cirit gerçekleştirilen Koordinasyon Kurulu toplantısında Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmaya ilişkin bilgiler verdi.

 YAKLAŞIK 400 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

Milli iradeye kasteden her kim olursa olsun gereğinin yapılacağını söyleyen Vali Cirit; "Sinop’ta da tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yaklaşık 400 kişiyi aşkın kamudan ve sivil kesimden işlem tesis edilmiş ve hukuk önüne çıkarılmıştır, çıkarılmaya da devam edilecektir” diye konuştu.

82 KİŞİ TUTUKLANDI 40 KİŞİ GÖZALTINDA

 15 Temmuz günü Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından Sinop'ta yürütülen soruşturma ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Kemal Cirit, şu ana kadar toplam 82 kişinin tutuklandığı söyledi. Vali Kemal Cirit, "Soruşturmanın başından itibaren içlerinde kamu görevlisi ve sivil vatandaşlar da bulunuyor. 400'ü aşkın kişi hakkında işlem yapıldı. Söz konusu şüphelilerden hukuk önüne çıkarılan 82'sinin adli makamlarca tutuklandı. Tutuklananların yanı sıra 40 kişi gözaltında, 40 kişi ise firari durumda bulunmakta. Hakkında yakalama kararı bulunan Saraydüzü Kaymakamı Yusuf Özbey Ankara'da gözaltına alınarak tutuklandı" dedi.

YAYLADA Kİ BİR EVE YAPILAN OPERASYONDA DÖKÜMAN ELE GEÇİRİLDİ

 Bodurga Yaylası'nda jandarma ekiplerinin yapmış olduğu operasyon sonrasında evde FETÖ'ye ait bazı evrakın ele geçirildiğini ifade eden Sinop Valisi Kemal Cirit, "Jandarma ekiplerince Bodurga Yaylası'nda bir eve yapılan operasyonda FETÖ'ye ait bazı dokümanlar ele geçirildi. Operasyonda bu yapıya ait kitaplar, cep telefonları, makbuzlar ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi. Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı, 1 kişi ise aranıyor. Elde ettiğimiz belgelere göre bu kişiler kod adlar kullanarak bazı işlemler yapıyorlar. Önümüzdeki süreci de kod adlar kullanarak sulandırmak amacıyla bazı işlemler yapacak olduklarını değerlendirmekteyiz. Kentte hem adli hem idari yönden kamu çalışanlarına ve sivillere yönelik işlemlerin yapılmaya devam ediyor" diye konuştu.

ACI BİR TRAVMA YAŞATTILAR

Konuşmasında demokrasi ve milli iradeye vurgu yapan Vali Cirit; “Maalesef acı bir travma yaşattılar, önümüzdeki süreçte de bunu hep birlikte izleyeceğiz. Ne büyük mutluluk ki bu millet sadece kendi içerisindekilere değil tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Milli iradeye darbe vurmak isteyenlere hangi parti, siyasi görüşe sahip olurlarsa olsunlar, karşı durmuş bir milletin mensuplarıyız. Ve hala meydanları doldurarak tüm dünyaya ve hainlere meydan okuyan bir millete sahibiz. Şu ana kadar 250’ye yakın şehidimiz, 2 bin 500’e yakın yaralımız gazimiz var. Onların önünde bir kez daha minnet ve şükranla eğiliyorum ” dedi. 

EN KÜÇÜK TAVİZİMİZ OLMAYACAK!

FETÖ gibi paralel devlet yapılanmasında bulunabileceklere karşı her türlü hassasiyetin tüm kurum ve kuruluşlarda gösterilmesini isteyen Cirit konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Özellikle yapmış oldukları çalışmaları bende buradan izleme şansı bulacağım. Bu konularda en küçük bir tavizimiz olmayacak. Sizlerde kurum müdürleri olarak kendi birimleriniz de, kaymakamlarımız ilçelerinde, belediye başkanlarımız görev ifa ettikleri alanlarda, bu konuda tavizsiz bir uygulamayı sizlerin huzurunda bir kez daha hatırlatma gereği hissediyorum. Olağanüstü Hal (OHAL) ilanı sonucunda devam edilecek çalışmalarla ilgili hukuksal yetkilerimizi kullanmaktan çekinmeyeceğiz. Proaktif ve etkin bir yönetim felsefesini Sinop’ta takip edeceğiz. Proaktif, etkin bir yönetim felsefesini Sinop'ta takip edeceğiz. Arkadaşlarımız da en kısa samanda buna uyum göstereceklerini umduğumu ifade ediyorum”  

 Kaynak www.vitrinhaber.com

 

 

Yılmaz GökgözYılmaz Gökgöz