Güncel
Giriş Tarihi : 13-05-2016 12:12   Güncelleme : 13-05-2016 12:32

Olaylar Çıktı Polis ile Göstericiler Arasında Arbede Yaşandı

Vakıf Başkanının vereceği konferans çıkan olaylar sonucu iptal edildi

Olaylar Çıktı Polis ile Göstericiler Arasında Arbede Yaşandı
 Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nurettin Yıldız’ın Sinop'ta vermesi planlanan konferans öncesi bir grup eylemciyle polis arasında arbede yaşanırken, program iptal edildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH ortaklığıyla Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız’ın Sinop ve Ayancık ilçelerinde vereceği konferans gösteriler ardından iptal edildi. Protestolar sırasında gergin anlar yaşanırken, eylemcilerle polis arasında arbede yaşandı. Salona girmek isteyen çok sayıda gençle, protestocu grubun karşı karşıya gelmemesi ile olası bir toplumsal olayın eşiğinden dönüldü.  İlk protestolar Ayancık ilçesinde yaşandı. Yıldız’ın Ayacık Kültür Merkezinde (AKM) vermesi planlanan konferans burada bazı STK'ların üyeleri tarafından yapılan gösteriler nedeniyle iptal edildi.  Sinop'ta planlanan 'Bu Zamanın Sabrı' konulu konferans öncesi Barış ve Demokrasi Platformu üyeleri tarafından Uğur Mumcu Meydanında protesto açıklaması yapıldı. Gösteriler basın açıklamasını tamamlamaları ardından konferansın yapılacağı Atatürk Spor Salonu'na doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada göstericilerin 'Türkiye Laiktir Laik Kalacak', 'Nurettin Yıldız Sinop'tan defol', 'Sinop uyuma laikliğe sahip çık', 'Halkın düşmanı Sinop'tan defol' gibi sloganları dikkat çekti. Halk Eğitim Merkezi istikametinden spor salonuna doğru slogan atarak yürümeye devam eden göstericiler Atatürk Spor Salonu yakınında polis tarafından oluşturulan barikatı yıkarak polisle karşı karşıya geldi. Bu sırada göstericilerle polis arasında uzun süre arbede yaşandı. Polis barikatını aşan eylemciler spor salonunun tüm kapılarını kapatarak burada slogan atmaya başladı. Olayların sürmesi ardından İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, kalabalığa konferansın iptal edildiğini duyurdu. Ancak göstericiler dağılmayı reddederek, slogan atmaya ve türkü söylemeye devam etti. Konferansı dinlemek için daha önce salona giren bazı vatandaşlar, salonda mahsur kaldı.    
SİNOP BÜYÜK BİR TEHLİKE ATLATTI
Konferansın yapılacağı salonu girmek isteyen bazı vatandaşlarla eylemciler arasında da kimi zaman gergin anlar yaşandı. Salona girmek isteyenleri eylemciler, alana sokmadı. Ayrıca konferansı izlemek isteyen bir grup gençte spor salonunun arka sokağında slogan atarak salona yürüşe geçmek istedi. Grup içerisindeki bazı eğitimciler STK temsilcileri gençleri uzun süre sakinleştirmeye çalıştı. Nurettin Yıldız'ı dinlemeye gelen gençler, tekbirlerle karşı gruba tezahüratta bulunmaları ardından, toplu dua okuyarak olay yerinden dağıldı.  Protestocu grup ise, tekrar Uğur Mumcu Meydanı'nda açıklama yapmaları ardından dağıldı. Konferasları iptal edilen, Nurettin Yıldız ise karayoluyla Samsun'a hareket etti.

Kaynak Vitrin Haber

Seda ŞengülSeda Şengül