Güncel
Giriş Tarihi : 04-10-2016 09:26   Güncelleme : 30-09-2018 23:53

Ordumuz 15 Temmuz'dan Güçlü Çıktı

Şemdin Sakık'ı yakalayan bordo berelilerin komutanı emekli Albay Mithat Işık, gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu

Ordumuz 15 Temmuz'dan Güçlü Çıktı

 PKK’nın bir dönem ikinci adamı Şemdin Sakık'ı yakalayan bordo berelilerin komutanı emekli Albay Mithat Işık: gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu en iyi bilen isimler arasında yer alan, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın her kademesinde 20 yıl görev yapan Albay Mithat Işık 15 Temmuz Darbe girişimi ve güneydoğuda yaşanan terörle mücadele operasyonlarını gazetemize değerlendirdi.

Hafta sonunu geçirmek üzere Gerze ilçemize gelen Albay Mithat Işık, gazetemiz temsilcileri ile bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu

Çözüm Süreci Bölücü Terör Örgütünü Güçlendirdi

Açıklamalarında terörün dünü ve bugününe değinen Işık, tarih boyunca bölücü terör örgütünün bir çok yenilgiye uğratıldığı ve bitirilme noktasına getirildiğini ancak, uluslararası güçlerin bu bölücü örgütü beslediğini dile getirdi.

Konuşmasına şöyle devam eden Işık,''1998'de Şemdin Sakık, 1999'da Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesiyle terör bitme noktasına geldi. 2001 yılına gelindiğinde ise bölgedeki etkinliği kaybolmaya başladı. 2012 yılında açılım süreciyle başlayan süreçte operasyonlara ara verilmesiyle, Hakkari, Şırnak, Cizre, Silopi, Diyarbakır- Sur gibi bölgelerde direnek noktaları oluşturuldu.  Çözüm sürecinde devletin samimi adımlarına karşı PKK'nın yığınak ve silah depoları oluşturduğunu ifade eden Işık, "Bu süreçte devletin terörle mücadeleye ara vermesi ve kontrol eksikliği doğrultusunda bölücü terör örgütü güç kazanarak bir çok noktaya silah ve patlayıcı bomba yığınağı kurdu" dedi.

Ordumuz 15 Temmuz'dan Güçlü Çıktı

Açıklamalarında son yaşanan 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Emekli Albay Mithat Işık, "15 Temmuzdan ordumuz güçlü çıktı. Çünkü ordumuzun içinde bulunan hain şebeke etkisiz hale getirilerek temizlendi. Böylece artık güneydoğuda daha etkili bir mücadele süreci başlatıldığını görüyoruz. Son yapılan Fırat Kalkanı operasyonu ve diğer stratejik operasyonlarda binlerce terörist etkisiz hale getirildi. Ordumuz 15 Temmuz'dan kısa bir süre sonra bu operasyonları başlatarak büyük bir başarıya imza attı. Bu operasyonlar ordumuzun ne denli sağlam bir temele dayandığını anlamış oluyoruz. "dedi.

PKK'da FETÖ Gibi Bitecek!

Açıklamalarında PKK'nın da FETÖ gibi bitirileceğine inandığını belirten Emekli Albay, " 15 Temmuz sonrası üniformalı teröristlerin ordumuzdan temizlenmesi ile ordumuz güneydoğuda daha etkili olmaya başladı. Dikkat ederseniz FETÖ'cü askerlerin geneli doğu ve güneydoğuda görev yapan Tugay komutanı rütbesinde olan kişiler. Yani 3 yıldan beri o bölgede terörle mücadele anlamında büyük bir zafiyet olduğunu görüyoruz. Bu yapıya bağlı üniformalı teröristlerin temizlenmesi ile artık doğu ve güneydoğuda, hatta sınır bölgesinde stratejik açıdan önemli operasyonlar başladı. Bence FETÖ gibi PKK'da etkisiz hale getirilecek." dedi.

Askeri Okullar Kapatılmamalı

15 Temmuz sonrası kapatılan askeri okullar hakkında da konuşan Albay Mithat Işık, "Askeri okulların kapatılması biz çözüm değil. Çünkü bu yapının devletin her kurumuna yerleşmiş olduğunu görüyoruz. Bana kalırsa askeri okullar kapatılmak yerine buraya alınacak öğrenciler daha sıkı bir denetime tabi tutulmalı." dedi.

Süleyman Soylu Başarılı Bir Bakan

Açıklamasında içişleri bakanlığına atanan Süleyman Soylu'nun görevini başarıyla sürdürdüğünü ifade eden Işık," İçişleri Bakanının değişmesi ülkemizin lehine oldu. Bakan Süleyman Soylu, tarihte ilk defa güneydoğuda operasyonlar sürerken, askerimize motivasyon sağlamak ve yerinde incelemek için bölgeye gitti. Bu çok önemli bir olaydır. Yine Milli savunma bakanımızın da hudut birliklerini ziyaret etmesi  taktire şayandır.

Karadeniz'e Sıçrayan Terör

Son dönemde Karadeniz'e sıçrayan terör konusuna da değinen emekli Albay Işık, ''terör örgütü doğu ve güneydoğudaki baskıdan dolayı hedef genişletmek istiyor. Karadeniz'e açılarak ''biz orada da varız'' diyerek yandaşlarına moral sağlamayı amaçlıyor. DHKP-C, TİKKO gibi terör örgütleriyle temas kurarak Karadeniz'de varlık göstermeye çalışıyor.

 Aşiretler İncelenmesi Gereken Bir Konu

Son olarak güneydoğuda İngiliz ajanları tarafından aşiretlerin kışkırtılacağı iddialarına değinen Işık, ''yabancı ajanların en çok olduğu ülkelerden birisiyiz. İstihbaratlar değerlendirilmeli ve incelenmeli. Bölgenin aşiretleri devletin yanında. Koruculuk sisteminden de bunu anlayabiliriz'' dedi.

Dikmen Eski Belediye Başkanı Hüseyin Güleryüz'ün misafiri olarak ilçemize gelen ve bizleri  Albayımızla bir araya getiren Sn. Başkanımıza da teşekkür ederiz.



Seda ŞengülSeda Şengül