Güncel
Giriş Tarihi : 22-03-2018 17:41   Güncelleme : 22-03-2018 18:22

Orman Haftası Etkinliklerle Kutlandı

21 Mart Dünya Ormancılık günü ve orman haftası nedeniyle Gerze Orman İşletme Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde etkinlik düzenlendi

Orman Haftası Etkinliklerle Kutlandı

21 Mart Dünya Ormancılık günü ve orman haftası nedeniyle Gerze Orman İşletme Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde etkinlik düzenlendi.

Sedat Işıdı Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından Gerze Orman İşletme Müdürü Bilal Dinç, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Dünya Ormancılık gününün 21 Mart 1972 yılından itibaren kutlandığı bilgisini paylaşarak konuşmasına başlayan Dinç, sözlerine şöyle devam etti: "Orman haftasında, ormanlarımızın öneminin daha iyi anlatılması ve faydalarının daha iyi anlaşılması tüm Dünya'da baş gösteren küresel iklim değişikliği ve buna bağlı gelişen kuraklığın topluma daha iyi anlatılabilmesi için kutlanmaktadır. Orman Genel Müdürlüğü orman alanlarını, bugünkü ve gelecek nesillerin sosyal, ekonomik, ekolojik, kültürel ve ruhsal ihtiyaçlarını sürdürülebilir bir şekilde karşılamak üzere yönetmeyi hedef almıştır. Gelecek nesillere de temiz bir çevre, yaşanılabilir bir Dünya bırakmanın en önemli yolu ormanların korunması, geliştirilmesi ve genişletilmesi, koruma ufalma dengesinin iyi bir şekilde kurulmasıyla alakalıdır. Bu sorumluluk bilinciyle son 14 yıl içinde ülke genelinde yapılan çalışmalarla 3,7 milyar fidan toprakla buluşturulmuş, ülkemizin orman varlığı %4 oranında arttırılarak 7.8 milyon hektardan 22.3 milyon hektara çıkarılmıştır" dedi.

"Gerze'de 392 Bin fidan toprakla buluşturuldu"
Gerze'de yapılan çalışmalara da değinen Dinç, Gerze Orman İşletme Müdürlüğünün genelinde 2013 - 2017 yılları arasında ağaçlandırma, erozyon kontrol çalışmalarıyla beraber 3600 dekar alanda 392 Bin fidanın toprakla buluşturulduğu bilgisini verdi. 2018 yılında da 2450 dekar alanda 78 Bin civarında fidanın toprakla buluşturulmasını hedeflediklerini söyleyen İşletme Müdürü Bilal Dinç, bunun yanında ceviz, badem, dut gibi gelir getirici türlerle 6 köyde program yaptıklarını ve 290 dekar alanda ağaçlandırma yaparak orman köylüsüne ekonomik faydalar sağlamayı amaçladıklarını belirterek sözlerini noktaladı.

Program daha sonra öğrencilerin günün anlamına uygun şiirler okuması, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencilerinin piyes gösterileri ile devam etti.

Orman Haftası ile ilgili okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesi sonrasında program sona erdi.

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında program çıkışında Yenikent tünel girişinde İlçemiz Kaymakamı Murat Güven ve diğer protokol üyeleriyle birlikte öğrenciler fidan diktiler.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül