Güncel
Giriş Tarihi : 07-01-2017 12:19   Güncelleme : 14-01-2017 15:52

Osman Başkan Hızlı Çıktı

Haberaks kanalında yayımlanan Karadeniz’in Nabzı programı bu hafta Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’yı ağırladı

Osman Başkan Hızlı Çıktı

Haberaks kanalında yayımlanan Karadeniz’in Nabzı programı bu hafta Gerze Belediye Başka Osman Belovacıklı’yı ağırladı. Belovacıklı, gündeme ilişkin çeşitli bilgiler verdi.

55 dakika boyunca Samsun merkezli haber kanalında konuşan Belovacıklı, hem ülke gündemindeki sorunlara değinde hem de Gerze hakkında bilgiler verdi.


Başkan Hızlı Çıktı
Programın sunucusu Sinan Sallabaş, Samsun ile Gerze’nin eskiden eskiden 2-2 buçuk saat sürdüğünü söyledi. Bunun üzerine Belovacıklı, “yollarımız güzel. Trafik kurallarına uymak gerekiyor. Tam trafik kurallarına uyarsanız 1 saatte gelemezsiniz. Biraz hızlı geldik heralde” cevabını vermesi üzerine gülüşmelere neden oldu.



Terör örgütlerine seslendi
Haberaks ekranlarından terör örgütlerine ve siyasilere seslendiğini belirten Belovacıklı, "Türkiye Cumhuriyeti öyle sağlam temeller üzerine kurulmuş bir devlettir ki, bunu ne kimse yıkabilir ne de bölebilir" dedi.

Terörün uluslararası bir faaliyet olduğuna inandığını belirten Belovacıklı, sömürgeci devletleri hedef göstererek, "parayla, sermayeyle, fabrikalarıyla, işbirlikçileriyle ülkeyi ele geçirmeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

"Berkay niye öldü?"
Belovacıklı, teröristlerin sivil vatandaşları, polisi, askeri hedef almasına anlam veremediğini belirtti. "Ateş düştüğü yeri yaktı, Berkay neden öldü?" dedi. Devletin politikalarının sürekli kin, savaş ve nefret üzerine olduğunu söyledi. Siyasilerin hiçbirinin sevgiden, güzellikten, barıştan konuşmadığını iddia etti.

"15 Temmuz Olayları Bizi Vurdu"

Belovıcklı progamın sonunda Gerze hakkında değerlendirmelerde bulunurken, şu şekilde konuştu: "Belediyeler her geçen gün biraz daha yoksullaşıyor. Yoksullaştıkları için de hizmet götürmekte zorlanıyorlar. İlçemiz 2016 yılında turizmin en iyi şekilde gelişeceği, turizmden para kazanacağı bir yıldı. Hazırlıklar bunun için yapılmıştı, tüm otellerimiz doluydu. Tüm iş yerlerimiz buna göre hazırlanmıştı. 15 Temmuz olayı bizi vurdu.

Gerze çevresindeki il ve ilçelere göre en fazla göç alan yer. Bunun sebebi de hem altyapı hem de fiyatların uygun ve ucuz olması. TÜİK 2016 verilerini yakında açıklayacak. Göreceksiniz, Gerze, Sinop’un il ve ilçeleri arasında en fazla nüfusu olan ilçe olacak. 16-17 bin nüfus bekliyoruz. Yaz döneminde 60-65 bine çıkıyor. Şehirleşme ağımız da yaz nüfusumuzla aynı oranda."



Erkan TaşErkan Taş