Güncel
Giriş Tarihi : 09-10-2017 17:37   Güncelleme : 09-10-2017 18:02

Özel Öğrenciler Sakal-ı Şerif'i Ziyaret Etti

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir grup özel öğrenci İskele Camiini ziyaret etti

Özel Öğrenciler Sakal-ı Şerif'i Ziyaret Etti
 Gerze Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin öğretmenleri ve özel öğrencileri Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle 8 Ekim Pazar günü ilçemiz İskele Camiini ziyaret ettiler.

İlçemiz Müftüsü Bayram Karar, özel öğrencilere özel ilgi göstererek İskele Camii önünde karşıladı. Müftü Karar ve İskele Camii İmam Hatib-i  Bayram Karakaş, özel öğrencilerin cami ziyaretinde ilk olarak Sakal-ı Şerif'i salavatlar eşliğinde öğrencilerin görmesi için ziyarete açtı.

Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi gösteren özel öğrencilere, Peygamber efendimizin Sakal-ı Şerif'i ile ilgili bilgiler veren İlçemiz Müftüsü Bayram Karar, ''Peygamberimizin berberleri efendimizi traş ettiklerinde sakallarını yere düşürmezlerdi. Herkes efendimizin kesilen mübarek sakallarını hemen toplarlardı. Bu Sakal-ı Şerifler'den belli bazı camilerde bulunuyor. Sahabelerin toplayarak korudukları Sakal-ı Şerifler'den bazıları günümüze ulaşarak camilerde ziyarete açılıyor. İskele Camii'mizde bulunan efendimizin Sakal-ı Şerifi'ni sizler için ziyarete açtık. Rabbim ziyaretinizi kabul eylesin'' ifadelerinde bulundu.

Müftü Karar, Sakal-ı Şerif'e gösterilen ilginin Peygamber efendimize gösterilen saygıdan ileri geldiğini ve bunun bir tapınma olmadığını özellikle vurgulayarak, ''Efendimizi çok sevdiğimiz için mübarek sakalını ziyaret ediyoruz ve onun şefaatini diliyoruz'' dedi.

Ziyaretin sonunda özel öğrencilere hediye takdiminde bulunan Müftü Karar, özel öğrencileri camiyle buluşturdukları için öğretmenlere de ayrıca teşekkür etti.
Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül