Güncel
Giriş Tarihi : 17-02-2015 22:05   Güncelleme : 18-02-2015 11:16

Özgecanlar Katledilmesin

Gerze Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Koray Dereli'den Özgecan Aslan katledilmesiyle alakalı bir mesaj yayınladı

Özgecanlar Katledilmesin

Gerze Ülkü Ocakları Başkanı Koray Dereli, “Mersin’in Tarsus ilçesinde bir süredir kayıp olan üniversite öğrencisi genç kızımız Özgecan Aslan’ın cesedi, maalesef Çamalan mevkiinde yakılmış olarak bulunmuştur. Bu vahşetin faili olarak tespit edilen üç kişi hakkında ise yasal işlemlerin devam ettiğini öğrenmekteyiz” dedi.

Değil bir masumun yakılarak katledilmesini, suçluların dahi ateşle cezalandırılmasının sadece ve sadece Cenabı Allah’a mahsus olduğunu hatırlatan Dereli, “Yakılarak katledilmek, o kadar tarifsiz bir ölüm şeklidir ki, bunun karşısında havsalalar çaresiz kalmakta ve vicdanlar kanamaktadır. Anadolumuzda Allah sıralı ölüm versin duası edilirken, bir ailenin gencecik evlatlarını, üstelik bu şekilde kaybetmesi, bizlerin yüreğine oturmuş bir kor gibi içimizi yakmaktadır. Bu kahpe ve namussuz cinayetin failleri olan şerefsizler, insanlığın düştüğü en alçak seviyeyi temsil etmektedirler. Böyle alçakça bir fiili gerçekleştiren kimselerin, Türk toplumu arasından çıkmış olması ise bizi ayrıca üzen ve düşündüren bir olgudur. İnsanlık çerçevesinin dışında kalmış bu davranış üzerinde yetkililer düşünmeli, eğitim ve ceza adaleti sisteminin etkinliği noktasında derinlemesine bir takım değerlendirmeler ve çalışmalar yapılmalıdır” dedi.

Koray Dereli sözlerine şu şekilde devam etti: "Öncelikli olarak kadına şiddet, tecavüz ve cinayet gibi insanlık dışı hadiselerin sosyal ve psikolojik temelleri tespit edilmelidir. Türk kültürünün dejenere olmuş hâlinin bir yansıması olarak kadını eve kapatan, eğitimini ve gelişmesini engelleyen zihniyet ile, kadını bir nesne, eğlence ve moda sektörünün üretim girdisi olarak gören sözde çağdaş (!) zihniyet ile aynı kararlılıkta mücadele edilmelidir. Karısına şiddet uygulayan, onu yaralayan bir erkeğe gösterilen elitist tepki, insanların ailece ekran başında olduğu prime time kuşağında yayınlanan bir dizideki 6 dakikalık tecavüz sahnesine karşı da gösterilmelidir. Bu yoğun kültürel saldırı karşısında gençlik kimlik değiştirmekte, yozlaşmaktadır. Tecavüzün normalleştiği ve alışıldığı, cinselliğin alenileştiği, genç ve çocukların her türlü cinsel ve şiddet eğilimli etkiye açık olduğu bir sosyal yapıya, siyaset ve güvenlik bürokrasisinin de başarısızlığı eklenince sokaklar hiçbir evladımız için güvenli olamayacaktır. Başka Özgecanlar katledilmesin, başka ana-babalar böyle bir evlat acısı yaşamasın diye gereken tüm tedbirler alınmalıdır.”

AdminAdmin