Güncel
Giriş Tarihi : 04-10-2016 11:27   Güncelleme : 04-10-2016 11:38

Palamut Bolluğu Devam Ediyor

İskele Balıkçılık Kooperatifinde 4 adet palamut 10 TL'den satılıyor

Palamut Bolluğu Devam Ediyor
 Her bir tanesi yaklaşık bir kilo gelen palamut balıkçıların ve vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. 

İskele Balıkçılık Kooperatifinde 4 adet palamut 10 TL'den satılıyor. İlçemiz sakinlerinin akın ettiği kooperatifin önü oldukça yoğun. Kasalarla palamut alan bazı vatandaşlar ise uzaktaki sevdiklerine, akrabalarına göndermek için fazla aldıklarını fiyatının çok uygun olduğunu söylediler. Fiyatın düşük olmasını fırsat bilen bazı vatandaşlarda, daha sonra tüketmek için palamudu tuzlama yöntemiyle dondurucuda saklamak için bol bol palamut aldı.


Balık nasıl saklanır:

Balıklar kış aylarında genelde oda sıcaklığında (20 derecede) 20 saat süre ile tazeliklerinden bir şey kaybetmeden durabilirler. Eğer bu süre 20 saati geçecekse, temizlenip hemen buzdolabına kaldırılmalıdır. Buzdolabının +5 derecelik hacminde 3 gün, daha uzun süreli saklamalar muhakkak üç yıldızlı buzdolaplarının -18 derecelik derin dondurucularında veya bağımsız derin dondurucularda yapılmalıdır. Balıkları dondurmadan önce hafifçe tuzlamakta yarar vardır. Eti diriliğini muhafaza eder. Balıkları donmuş olarak muhafaza ederken dikkat edilecek önemli bir nokta da çözülmüş balıkları tekrar dondurmamaktır.

Balıklar dondurulmadan önce temizlenmelidir. Ancak hamsi, sardalya ve gümüş gibi balıklar bunun istisnasıdır. Bu balıkların temizlenmeden saklanması gerekir. Dondurduğunuz balıkları çözdüğünüz taktirde tekrar dondurmamalısınız bakteri üremesi açısından sakıncalı olabilir. Bu nedenle donduracağınız balıkları birer öğünlük parçalara ayırarak dondurmak en doğrusudur. Hazırladığınız balıkları önce buzdolabının 0 ila +5oC’lık bölümünce birkaç saat soğutun, daha sonra derin dondurucuya yerleştirin. Bu işlem esnasında derin dondurucunuzu “şoklama” konumuna getirmelisiniz. Balığı çözeceğiniz zaman ise, iri balıkları buzdolabının normal kısmına alıp bir gün dinlendirerek çözebilirsiniz. 


Seda ŞengülSeda Şengül