Güncel
Giriş Tarihi : 01-01-2015 10:53   Güncelleme : 01-01-2015 10:08

Peygamberimizin Hayatını Okumaya Davet

İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Enver Öz düzenlenen “Son Peygamberin Hayatı” isimli kitap okuma yarışma hakkında bilgiler verdi.

Peygamberimizin Hayatını Okumaya Davet

ÖZ yaptığı açıklamada “Alemlerin efendisi, sevgili peygamberimizin hayatının okunmasına vesile olmanın manevi hazzını yaşıyoruz. İlmihal okuma yarışması ve Kur’an-ı Kerim’in Mealini okuma bilgi yarışmasının ardından, bu yıl üçüncüsü olarak Peygamberimizin Hayatı konulu yarışmanın il organizasyonunu gerçekleştiriyoruz. Organizasyon ortaklarımız Sinop İlim Yayma Cemiyeti ve SİMDER  (Sinop İmam Hatipliler Derneği) ile birlikte ilimizde bir kişinin peygamberimizin hayatından bir örnek alması bizim için çok büyük anlam taşıyor. Yarışmanın öneminin farkında olan herkesi, yarışmanın tanıtımı ve katılımın arttırılması konusunda hassasiyetlerini rica ederiz. Büyük küçük tüm hemşehrilerimizi alemlerin sevgilisi Hz. Muhammed’in hayatını okumaya ve anlamaya davet ediyoruz.” Dedi.

Neden Bu Kitap?

Öz açıklamasında, Âyet ve hadisler esas alınarak hazırlanan bu kitap, Kur’an’da adı geçen peygamberlerin hayat ve mücadelelerini, mücadele usullerini bir bütünlük içerisinde vermektedir. Özellikle Peygamber Efendimiz’in farklı şartlarda, örnek usul ve yöntemlerle gerçekleştirdiği tevhid mücadelesini hayatının akışını esas alarak kısa, açık ve anlaşılır ifadelerle anlatılmasından dolayı bu kitab tercih edildi.Bu kitabın bizlere örnek bir hayat modeli sunacağını düşünüyoruz. Bu vesile ile öğrendiğimiz bilgilerin, işleyeceğimiz amellerin dünya ve ahiret saadetimize vesile olmasını arzu ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Yarışmayla ilgili tüm gelişmeler ve ayrıntıların www.ufkayolculuk.com web sayfasında yayınlanacağını hatırlatan Öz, Ayrıca yarışmacılara e-posta/sms yolu ile bilgilendirme yapılacağını da sözlerine ekledi.

İşte Yarışma ile Alakalı Ayrıntılı Bilgiler!


Yarışma 6 (altı) farklı kategoride yapılacaktır. A, B, C, D ve E Kategorileri Türkçe dilinde F kategorisi ise İngilizce dilinde yapılacaktır. Kategorilerin detaylı açıklaması aşağıdadır.

A Kategorisi: 1 Ocak 2015 tarihi esas alınarak,14 yaşından küçük olanlar, (01.01.2001 tarihinden sonra doğanlar)
Sorumlu Olduğu Kitap; Kur’an-ı Kerim’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi 
Sorumlu Olduğu Bölüm; Mekke Devri Tevhid Mücadelesinden itibaren kitabın sonuna kadar (456 Sayfa)

B Kategorisi: 1 Ocak 2015 tarihi esas alınarak,14 yaşından büyük, 19 yaşından küçük olanlar           (1 Ocak 1996 – 31 Aralık 2000 arası doğanlar)
Sorumlu Olduğu Kitap; Kur’an-ı Kerim’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi 
Sorumlu Olduğu Bölüm; Mekke Devri Tevhid Mücadelesinden itibaren kitabın sonuna kadar (456 Sayfa)

C Kategorisi: 1 Ocak 2015 tarihi esas alınarak,19 yaşından büyük olanlar, (31.12.1995 tarihi ve bu tarihten önce doğanlar)
Sorumlu Olduğu Kitap; Kur’an-ı Kerim’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi 
Sorumlu Olduğu Bölüm; Kitabın tamamı (686 Sayfa)

D Kategorisi/İhtisas Kategorisi:  Din görevlileri (imamlar, müezzinler, Kur’an kursu hocaları, vaizler…), ilahiyat mezunları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri bu kategoride yarışacaklardır. Bu meslek dallarında şu anda çalışan, belirli bir süre çalışmış olan veya emekli olanların tamamı için geçerlidir. Ayrıca kendini bu alanda yeterli gören diğer yarışmacılarımızda bu alanda sınava girebilirler.

Yarışma Katılım Bilgileri


Yarışmaya katılmak isteyenlerin, 
www.ufkayolculuk.com adresinde yayınlanmakta olan yarışma başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. (Başvuru formunda alınan bilgiler 3. Şahıslarla paylaşılmayacaktır)
Sınava katılım ücretsiz olmakla beraber yarışmacılar kitaplarını kendileri temin edecektir.Kitap bedeli 7,5 tl dir.

Yarışma Sınav Merkezleri, yarışmacılara e-posta ve sms yolu ile bildirilecektir. Her hâlükârda sınav merkezleri hakkındaki gelişmeleri yarışma sitesinden takip etmek, yarışmacının sorumluluğundadır.
Yarışmaya son başvuru tarihi 31 Ocak 2015 Cumartesi günüdür.

YARIŞMANIN YAPILACAĞI YERLER VE TARİHİ


www.ufkayolculuk.com web sitemizde yayınlanacak sınav merkezlerinde, 29 Mart 2015 Pazar Saat: 10.00 da (TSİ) tüm sınav merkezlerinde aynı anda yapılacaktır.

YARIŞMA KİTABI VE SINAVI:


Yarışma soruları, her kategori için belirtilen kitap ve konulardan hazırlanacaktır. A kategorisinde 80 soru, diğer kategorilerde ise yarışmacılara toplam 100 soru sorulacaktır. Her kategori için toplam sınav süresi 120 dakika olacaktır. Yarışmacılar yarışma kitabını kendileri temin edeceklerdir.
Yarışma sınavında, her yarışmacıya birer adet soru kitapçığı ve optik cevap kağıdı verilecektir.

YARIŞMA SONUÇLARININ DUYURULMASI


Yarışma Türkiye Geneli sonuçları,   
15 Nisan 2015 saat:10.00 da,  www.ufkayolculuk.com adresinden duyurulacaktır.


AdminAdmin