Güncel
Giriş Tarihi : 02-10-2015 15:13   Güncelleme : 02-10-2015 23:02

PKK Terör Örgütü Karadeniz'de

Vali Şahin'in açıklaması endişeye sebebiyet verdi

PKK Terör Örgütü Karadeniz'de
 Samsun Valisi İbrahim Şahin,  terör olaylarına ilişkin  çok sayıda ihbar geldiğini belirterek, "Bunu tedirgin etmek anlamında değil ama  tedbir alalım diye söylüyorum. Olabildiğince dikkatli davranıyoruz, tedbirlerimizi alıyoruz ama iki grup buralarda dolaşıyor" dedi.   diye konuştu.   

BİRİ GİRESUN'DAKİ GRUP, İKİCİSİ KAYIP  

Bölgede de bu anlamda çok fazla hassasiyet gösterildiğini vurgulayan Şahin, "Çok sayıda ihbar geliyor. Bunu tedirgin etmek anlamında değil ama tedbir alalım diye söylüyorum. Olabildiğince dikkatli davranıyoruz, tedbirlerimizi alıyoruz ama iki grup buralarda dolaşıyor" dedi. Bir grubun Giresun'da Jandarma karakoluna taciz ateşinde bulunduğunu anlatan Şahin, diğer grubun kayıp olduğunu, telsiz konuşması yapmadıklarını söyledi.   

KANDİL BASKI YAPIYOR  

Kandil'in onlara "Bir an önce eylem yapın, ses getiren eylemler" diye tacizde bulunduğunu dile getiren Şahin, "Kamu görevlileri, vatandaşlarımız olarak teröristlere fırsat vermeyeceğiz. Jandarma Komutanımıza, Emniyet Müdürümüze de  'Eğer vatandaşlardan duyum gelirse, bunlar arazide çalışan vatandaşların bile görüntüsü olsa gidin bizzat takip edin, daha sonra ilgili vatandaşa, 'biz baktık ama fındık toplayan, çaba yapan insanlar' diye bilgi verin' diye söyledim"  ifadesini kullandı.”

Terör Grupları Karadeniz Açılımı Kapsamında Gerze’de 2010 Yılında Silahlı Saldırı Düzenlemişti….

Ekim 2010 tarihinde ilçemiz Yenikent köyü sınırları içinde terörist grup tarafından pusuya düşürülen ilçemiz jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen G.K. tecrübesi ve soğukkanlılığı sayesinde burnu dahi kanamadan saldırıdan kurtulmuştu.

Hatırlanacağı gibi PKK Terör örgütü Karadeniz’de yaptığı eylemlere Gerze’yi de dahil etmiş ve bu kapsamda Gerze'den Yenikent beldesi istikametine gitmekte olan Gerze İlçe Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen G. K, Sinop-Samsun kara yolunun 50. kilometresindeki Yamacık mevkisinde teröristler tarafından pusuya düşürülmüştü

Uzun namlulu silahlarla hareket halindeki jandarma aracına bir anda saldıran ve 4 kişi oldukları tahmin edilen teröristler, askeri araca adeta kurşun yağdırmış olup, saldırı sırasında araca yaklaşık 30 mermi isabet etmişti.

Vali Şahin'in bir toplantı sonrasında yapmış olduğu bu açıklama 2010'da ilçemizde yaşanan terör saldırısını akıllara getirdi.

hakan akbaşhakan akbaş