Güncel
Giriş Tarihi : 01-03-2017 18:17   Güncelleme : 01-03-2017 19:03

Prof. Dr. Emin Kuru'dan Başbakan'a Çağrı

Sinoplu İş Adamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Kuru’dan Başbakan’a çağrı yaptı: Sinop İpard’a dahil edilsin

Prof. Dr. Emin Kuru'dan Başbakan'a Çağrı

Sinoplu İş Adamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Kuru’dan Başbakan’a çağrı yaptı: Sinop, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Programı'na (İpard) dahil edilsin.

 

Daha öncede yapmış olduğu “Köypander” projesiyle dikkatleri üzerine çeken Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Kuru Başbakan’ın Sinop ziyareti öncesinde önemli bir çağrıda bulundu. Sinop’un köylerinin işsizlik ve geçim sıkıntısı sebebiyle boşaldığına dikkat çeken Kuru, Başbakapn Binali Yıldırım’a seslenerek “Sinop’un İpard kapsamına alınmasını istedi. Üretmeyen toplumun helak olacağını söyleyen Kuru, Türkiye’de 25 ilin İpar kapsamında tarımsal destek grubuna alındığını hatırlatarak Sinoplu üreticilerin de tarımsal hibe kapsamından yararlandırılmasının Sinop çiftçisine ve Sinop ekonomisine büyük bir katkı sunacağını kaydetti. 

 
Trafik sorunu da var

Sinop’un kanayan yarası olan trafik konusuna da değinen Kuru, Sinop’un yoğun trafiğini çözecek olan Zeytinlik’ten gelip Kuruçeşme sokağının arkasından hükümetin önüne ulaşan yolun istimlak çalışmalarını Sinop Belediyesi’nin bitirdiğini belirterek 4 milyon 200 bin TL kamulaştırma bedelinin devlet tarafından karşılanması ve Sinop’un trafik sorununun büyük ölçüde çözüleceği bu konuda da Sinoplular olarak Yıldırım’dan destek beklediklerini kaydetti. Kuru, bu konunun Başbakan’a iletildiğinde meseleye duyarsız kalmayacağına inandığını belirtti.

 

40 yıldır Sinop’un kanayan yarası haline gelen trafik sorunu ve açılamayan bu yol ile ilgili sorunun çözülemediğini hatırlatan Kuru, “Sinop bizim, hepimizin. Gelin iktidarı muhalefeti, muhtarı sivil toplum örgütleri bir araya gelelim ve bu iki konunun çözümü için Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım hazır Sinop’a gelmişken bu sorunları çözelim” diyerek Sinop kamuoyuna çağrı yaptı.

Erkan TaşErkan Taş