Güncel
Giriş Tarihi : 14-05-2018 22:08

Ramazan’ın ilk sahuru ve iftarı ne zaman?

11 ayın sultanı, Ramazan ayı yaklaştı. İlk sahurlar yapılacak ve ilk oruçlar açılacak; evlerde Ramazan hazırlıkları şimdiden başladı. Bu sene mayıs ayında başlayacak Ramazan’ın ilk günü, ayın 15’ine geliyor. 2018 Ramazan ayının ilk sahur ve iftar vakitlerini sizin için derledik

Ramazan’ın ilk sahuru ve iftarı ne zaman?

Sofralarımıza bereket getiren, sevdiklerimizle buluşmamıza vesile olan ayların en hayırlısı “Ramazan”, bu sene Mayıs’ın 15’inde başlıyor. Müslüman aleminin büyük bir coşkuyla geçirdiği, Ramazan ayı hazırlıklarına ülkemizde de başlandı. Diyanet’in açıkladığı takvim ve saatler çerçevesinde oruç için ilk sahur ve ilk iftar gerçekleştirilecek.”

Ramazan ayı neden önemli?

Ramazan ayının önemli olmasının sebeplerinden biri Kur’an-ı Kerim’in bu ayda indirilmiş olmasıdır. Müslümanlar, Ramazan ayında Kur’an okumaya daha çok dikkat ederler. Bu sebep ile camilerde ve evlerde toplanarak her gün Kur’an okunur ve Ramazan ayının sonuna gelindiğinde Kur’an Kerim’i baştan sona okumuş oldukları için hatim yapmış olurlar. Daha sonra ise hatim duası yaparlar.

2018 Ramazan ne zaman başlıyor?

Diyanet İşleri başkanlığının açıkladığı takvime göre Ramazan ayı, 16 Mayıs 2018 tarihinde başlayacak. İlk teravih namazı ise, 15 Mayıs’ta kılınacak. Diyanet İşleri Bakanlığı ve 2018’de yayımlanan dini takvime göre bu sene arife günü 14 Haziran Perşembe’ye denk geliyor ve ilk oruç için 15 Mayıs gecesi sahura kalkılacak. Ortalama saat 20.30 civarlarında ülkemizde iftarlar yapılıyor, oruçlar açılıyor olacak. Her geçen gün iftar saatleri 1 dakika kadar uzayacak. İstanbul’da yaşayan insanlar ilk oruçlarını 20.22’de, son oruçlarını ise 20.48’de açacaklar. Bununla beraber, önemli üç aylardan Şaban Ayı’ndan sonra başlayan Ramazan Bayramı’nın birinci günü 15 Haziran Cuma, ikinci günü 16 Haziran Cumartesi, son günü ise 17 Haziran Pazar şeklinde olacak. Kadir Gecesi ise tahmini olarak 10 Haziran Pazar günü olacak.

İlk sahur ve ilk iftar vakitleri

Gerze İçin İmsak 16 Mayıs'ta 03,22 olurken, akşam ezanı ise saat 20:00

İstanbul için imsak 16 Mayıs’ta 03.52 olurken, akşam ezanı saati 20.22 

hakan akbaşhakan akbaş