Güncel
Giriş Tarihi : 29-07-2019 18:01   Güncelleme : 29-07-2019 18:18

Rektör'e Hayırlı olsun Ziyareti

15 Eylül Gazeteciler Cemiyetinden Rektör Dalgın'a Hayırlı olsun ziyareti

Rektör'e Hayırlı olsun Ziyareti

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti, Sinop Üniversitesine ikinci defa rektör seçilen Nihat Dalgın’a tebrik ziyaretinde bulundu.

Başkanlığını Cengiz Demirel’in yaptığı 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti olarak Sinop Üniversitesi Rektörü Nihat Dalgın’a gerçekleştirilen ziyarette, Prof. Dr. Nihat Dalgın gazetecileri makamında ağırlayarak onlarla sohbet etti.

Öncelikle dört yıl yapmış olduğu görevin ardından ikinci defa kendisini rektör olarak atayan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini ileterek önümüzdeki dört yıl içerisinde Sinop Üniversitesi ve Sinop Şehrine hizmet edecek olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti: “Sinop Üniversitesi yönetimi olarak bundan sonraki süreçte, tüm çalışanlarımız ve öğrencilerimiz için mutlu ve huzur dolu, fikirlerin özgürce söylenip tartışıldığı, akademik bir atmosferin hüküm sürdüğü, tarafsız, bütünleştirici ve çoğulcu bir yönetim anlayışını muhafaza etmeye devam edeceğiz. Bilimsel başarılarıyla adını ülke sınırlarımız dışında da duyuracak bir üniversite olmak için çok daha büyük bir özveriyle çalışacağız. Üniversitemizin fiziksel gelişimini, akademik yapısını ve eğitim-öğretim kalitesini geliştirip, şehrimize daha fazla katma değer sağlaması için, personelimiz, kurumlarımız ve Sinop halkımızla dayanışma içinde, önümüzdeki dört yıllık süreci en iyi şekilde değerlendireceğiz” diyerek Mutlu Şehrin, Mutlu Üniversitesi sloganıyla çıktıkları bu yolda dört yıllık görev sürecinde kararlı adımlarla yürüttükleri bilimsel ve akademik çalışmalarla bölgenin etkin gücü haline gelen Sinop Üniversitesini, bundan sonraki süreçte de heyecanla çalışmalara devam ederek en iyi şekilde her zaman bir adım öteye götürme anlayışıyla devam edeceklerini açıkladı.

Rektör Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı

Ziyaret sırasında gazeteciler tarafından kendine yöneltilen soruları yanıtlayan Dalgın, Gerze’de öğrenci yurdunun bulunmaması ve yeni bölümlerle alakalı soru sorulması üzerine “Gerze’de yeni bölümler açılması ve talep görmeyen bölümlerin güncel bölümlere dönüştürülmesi noktasında çalışmalar yapıyoruz. Kredi ve Yurtlar Kurumu bu konuda destekleyici yaklaşıyor. Gerze’de öğrenci yurduyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Yurt yapıldığı takdirde öğrenci sayısı da iki katına çıkacaktır” ifadesinde bulundu.

AdminAdmin