Güncel
Giriş Tarihi : 30-10-2020 13:50   Güncelleme : 30-10-2020 14:02

Renkli Mısırlar Yoğun İlgi Görüyor

Birbirinden farklı renklerde olan mısırlar görenlerin ilgisini çekiyor

Renkli Mısırlar Yoğun İlgi Görüyor

Dikmen ilçesi Göllü Köyünde ikamet eden Alaattin Dolma sosyal medyada görüp tohumunu sipariş ettiği renkli mısırları bahçesinde yetiştiriyor.

Dolma, renkli mısır tohumlarını geçen yıl Konya’dan getirttiğini söyleyerek, “renkli mısırı sosyal medyada gördüm ve daha sonra küçük bir araştırma yaparak Konya’dan 50 adet tohum getirttim.

Hobi amacıyla bahçeye diktim ve mısırlar büyüyünce de hasadını yaptım. Fakat bu sene kuraklık olması ve yağmur yağmaması sebebiyle istediğim rekolteyi elde edemedim fakat bir sonraki sene dikim yapabilecek kadar sarı, mavi, pembe, kırmızı ve turuncu renklerde tohum elde edebildim.

Önümüzdeki sene nasip olursa elimdeki tohumları dikip mısırlarla daha çok ilgilenmek ve yetiştirmek istiyorum. Eğer bereketli bir ürün elde edersem renkli mısır yetiştirmek isteyen üreticilere de ücretsiz olarak tohum vereceğim.” ifadelerini kullandı.

Renkli mısır yetiştirmek için özel bir yöntem kullanmadığını belirten Dolma, “yetiştirme konusunda diğer mısırla arasında hiçbir fark yok fakat mısırdan istediğim rekolte de ürün alabilmek için doğal hayvan gübresi kullandım.” diye konuştu.

AdminAdmin