Güncel
Giriş Tarihi : 08-06-2018 17:19   Güncelleme : 09-06-2018 08:30

Rüşvet İddialarına Başkan'dan Sert Tepki

Başkan, yolsuzluk ve rüşvet iddialarına sert tepki gösterdi

Rüşvet İddialarına Başkan'dan Sert Tepki

İlçemizde müteahhitlik yapan Cihan Ekici, Sinop’ta ki yerel internet haber sitelerinden birinde yaptığı açıklamalarda Gerze Belediyesinde rüşvetsiz iş dönmediğini iddia ederek Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İnşaat Mühendisi Özgür Büyük ve ilçemizde özel olarak İnşaat Mühendisliği yapan Ersan Altun hakkında ithamlarda bulunmuştu.

“İstifa Ederim”
İddiaları kabul etmeyerek sert tepki gösteren Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, gerekli yasal sürecin başladığını belirterek: “Verdiği taahhütleri yerine getirmeyerek vatandaşları mağdur eden bu şahıs, belediye ekipleri tarafından tespit edilen usulsüz işlemler nedeniyle kendisine kesilen cezalar yüzünden yalanlar söyleyerek karalama kampanyası başlattı. Asılsız ve mesnetsiz iddiaları sebebiyle savcılığa suç duyurusunda bulunduk. 9 Yıllık Belediye Başkanlığım süresince kurumumuz personellerinden herhangi bir memur veya mühendise para vererek işlerini yaptırdığını iddia eden bir kişi çıksın, bende istifa ederek başkanlığı bırakırım” dedi.

“Vatandaşı mağdur ediyor”
Ekici’nin projelerini sürekli değiştirerek vatandaşları mağdur ettiğini son olarak ilçemiz sakinlerinden Yıldız Bakır’ın arsasında kendisinin bilgisi olmadan değişikler yaptığını usulsüz kat çıktığını bunun üzerine Bakır’ın belediyeye gelerek şikayette bulunduğunu söyleyen Başkan Belovacıklı: “Bu şahıs tamamen kontrolünü kaybederek şikayet üzerine inceleme yapmaya giden belediye ekiplerimize hakaretler etti. Yıldız hanıma da şikayette bulunduğu için 3 daire olarak anlaştıkları daire sayısını 2’ye indirdiğini söylemiş. Biz vatandaşlarımızın mağdur olmasına göz yumamayız gerekli yasal prosedür neyse uygulanarak yasalara aykırı hiçbir faaliyete izin vermeyeceğiz. Bizim için öncelik müteahhitler değil vatandaşlarımızdır. Belediye olarak dürüst insanlarla çalışmak istiyoruz. Üç kağıtçılarla, düzenbazlarla işimiz yok.” şeklinde konuştu.

“100 Bin TL’lik tazminat davası açarak tazminatı işçilere dağıtacağım”
Mahkeme sonucunda 100 Bin TL’lik tazminat davası açacağını söyleyen Başkan Belovacıklı: “Bu davayı da kazanacağıma inanıyorum. Çünkü bize hakaret ediyor. Bu parayı da tüm çalışan işçilere dağıtacağım” dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül