Güncel
Giriş Tarihi : 07-01-2019 14:29

Samsun açıklarında Gemi battı

Samsun açıklarında Panama bayraklı geminin batmasıyla 13 kişilik mürettebattan 7'si kurtarıldı, 2 kişinin ise cesedine ulaşıldı

Samsun açıklarında Gemi battı

Samsun açıklarında Panama bayraklı geminin batmasıyla 13 kişilik mürettebattan 7'si kurtarıldı, 2 kişinin ise cesedine ulaşıldı.

Samsun açıklarında Panama bayraklı gemi henüz belirlenemeyen bir nedenle battı. Saat 08.10'da Samsun'un 77 mil açığında seyreden bir gemiden tehlike sinyali alındı. Bunun üzerine Samsun ve Sinop'tan iki kurtarma gemisi saat 08.50'de sinyalin alındığı bölgeye hareket etti. Ancak Samsun'dan çıkan geminin hava şartları nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca başlatılan çalışmalarda mürettebattan 7 kişi kurtarıldı 2 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı. Gemiden kurtarılan 6 görevlinin, helikopterle Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldüğü öğrenildi. Kurtarılan mürettebatın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Panama bayraklı  geminin armatörünün Türk olduğu belirtiliyor. Öte yandan, geminin kömür yüklü olduğu ve ikiye parçalandığı öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Samsun Valiliği'nden batan gemiye ilişkin açıklama yaptı. ''Kurtarma çalışmalarında an itibariyle canlı olarak kurtarılan mürettebat sayısı toplam 7 olup, 2 mürettebatın ise cansız bedeni ekiplerimiz tarafından denizden alınmıştır. Kurtarma faaliyeti devam etmektedir.'' dedi

KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Diğer mürettebatı arama çalışmaları 1 uçak, 4 helikopter, 1 arama kurtarma gemisi, 1 römorkor,  2 sahil güvenlik botu ile devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı'nın ambulans helikopterinin de Sahil Güvenlik Samsun Hava Grup Komutanlığı'nda bekletildiği kaydedildi.


AdminAdmin