Güncel
Giriş Tarihi : 25-08-2019 16:16   Güncelleme : 26-08-2019 10:51

Şehidimiz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkari’nin Çukurca ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerce önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Onbaşı İdris Gezer, memleketi Durağan’da gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidimiz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkari’nin Çukurca ilçesi kırsalında teröristlerin önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcısının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Onbaşı İdris GEZER’in cenazesi Sinop’a getirildi.

Özel askeri uçakla Sinop Havalimanına getirilen Onbaşı Gezer, ambulansla baba evi Durağan’a gönderildi.

Havalimanında Sinop Valisi Köksal Şakalar, Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan ve bir çok protokol üyelerinin karşılamasıyla baba evine gönderilen Şehit Onbaşı Gezer’i evinde binlerce hemşerileri karşıladı.

Cenaze namazını kılmak için Durağan Merkez İsmail Bey Camisine getirilen şehidimizin cenaze namazı binlerce Sinoplunun katılımıyla gerçekleşti.

Binlerce Sinoplunun katılımıyla gerçekleşen cenaze töreninde şehidimizin özgeçmişinin okunmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma yapan Sinop Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Cevdet Batu bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında “Bizler, hiçbir zaman ümitsiz olmadık, olmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve onun bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri olarak şiddet sarmalına teslim olmadık, hiçbir zaman da teslim olmayacağız. Bizlere bu acıyı yaşatanlar bilsinler ki, bunun bedelini çok ağır bir biçimde misli ile ödeyecekler. Bu alçak cinayetleri işleyenler ve bunlara alkış tutanlar, bunu asla unutmasınlar.

Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde, yaptıkları caniliğin hesabını mutlaka vereceklerdir. Türkiye Cumhuriyetinin varlığına yönelik her türlü tehdite karşı, sarsılmaz inancımıza, şehit ve gazilerimiz, ebedi kaynak teşkil edecek ve bu ateş yüreklerimizde daima yanacaktır. Biz korkak değiliz ki saklanalım, biz çakal değiliz ki kaçalım, biz kahpe değiliz ki sırtından vuralım. Biz, tarihimize ve inançlarımıza bağlı, kahraman Türk milletinin evlatlarıyız. İdris kardeşim, vatanımız bölünmesin, ay yıldızlı bayrağımız her daim dalgalansın, ezan sesleri hiç susmasın diye yaşadı. Bugün şanlı naşını toprağa değil, kalplerimizdeki en derin yerine koyuyoruz. En başta şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı İdris Gezer kardeşimiz olmak üzere, Türk milletinin varlığı ve bekası için hakka ulaşan tüm şehitlerimize, Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarının önünde saygıyla eğiliyorum. Türk milletinin ve onun bağrından çıkmış olan kahraman Türk silahlı kuvvetleri ve personelinin, şehidimizin silah arkadaşlarının, tüm sevenlerinin ve saygıdeğer Durağanlıların başı sağ olsun. Aziz şehidimizin kabri nurla, mekanı cennetle müjdelenmiştir” diyerek bir şehidimizin ruhunun şad olması duasında bulundu.

Şehidimizin babası Şükrü Gezer, evladının Türk Bayrağına sarılı tabutunun başında tüm dirayetini korumaya çalışırken kılınan cenaze namazının ardından Şehit Onbaşı Gezer ‘in naaşı binlerce vatandaşın sloganları ve Türk Bayraklarıyla şehir mezarlığına getirildi.

Onbaşı Gezer’in naaşı tüm ülkede yarattığı hüzün, gözyaşı ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları ile Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Vali Köksal Şakalar, Nazım Maviş, Sinop Milletvekilleri Barış Karadeniz,Sinop Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Alper Cevdet Batu, Belediye Başkanı Barış Ayhan, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Alper Cevdet Batu, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdür Vekili Oğuz Lale, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, askeri erkan ve binlerce vatandaşlar katıldı.

GerzeninSesi ailesi olarak Şehidimiz Onbaşı İdris Gezer'in ruhunun şad olmasını diler, ailesi ve tüm sevdiklerine sabırlar dileriz.

e

hakan akbaşhakan akbaş