Güncel
Giriş Tarihi : 13-07-2018 14:56   Güncelleme : 13-07-2018 15:38

"Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez"

Gerze Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi, Kur’an Kursu öğrencilerinin "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sesleri ile yankılandı.

"Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez"

15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de birçok anma etkinliği düzenleniyor.

Gerze müftülüğü, ilçemiz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik “Milli Birlik ve Beraberlik” Konulu Şehitlerimizi Anma programı düzenledi. Öğrenciler ve ailelerinin yoğun katılım gösterdiği etkinlik ilçemiz Sedat Işıdı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan etkinlik, sala dinletisi ve Yavuz Selim Camii Kur’an Kursu öğrencilerinden Muhammet Emin Çetinkaya'nın Kur’an tilaveti ile devam etti.

Günün anlam ve önem konuşması gerçekleştiren İlçe Müftüsü Bayram Karar, " 15 Temmuz deyince gözümüzden yaşlar boşanıyor, gözümüzün önüne toprağa serilen nice yiğitler geliyor, o kabus geceyi hatırlıyoruz. 15 Temmuz'u unutmamak için etkinlikler yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Allah'ın bizlere maddi ve manevi değerler verdiğini söyleyen Müftü Bayram Karar, salondaki öğrencilerle soru cevap şeklinde söyleşi gerçekleştirdi.

Öğrencilere milli ve manevi değerler için, Allah için canını verenlere biz ne diyoruz diye sorduğunda salondaki tüm öğrenciler, "ŞEHİT" diyerek cevap verdi.

Ardından Tüm öğrenciler "ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ" diye bağırarak vatan sevgilerini adeta haykırdılar. Bir daha ülkemizin 15 Temmuz ve benzeri bir olay yaşamamasını temenni eden Bayram Karar sahneden ayrıldı.

Etkinliğin devamında Köşk Camii Kur’an Kursu hocası ve öğrencileri Salat-ı Şerifler okudu. Site Cami kız Kur’an Kursu öğrencilerinin ellerinde bayraklarla okuduğu "Bu Vatan Bizim" marşı salonda coşkulu anlar yaşattı.

Kız Kur’an Kursu öğrencilerinden Ahsen Karaman, 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir'in şehadete yürüyüşünü anlatan "30 kuş" şiirini okurken salonda duygusal anlar yaşandı.

Etkinlik Site Camii öğrencilerinden Yusuf Efe Çiçek'in dua ettirmesi ile amin sesleri eşliğinde sona erdi.

Seda ŞengülSeda Şengül