Güncel
Giriş Tarihi : 09-11-2019 13:44

Şensoy'dan 10 Kasım Mesajı

Belediye Başkanı Cevat Şensoy, 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümünün 81. Yılı münasebetiyle mesaj yayınladı.

Şensoy'dan 10 Kasım Mesajı

Şensoy,  “Tarih sahnesine pek çok kahraman çıkar; kimi bilimle, kimi dehasıyla, kimi gücüyle büyük değişim rüzgarları estirir, yaşamın akışını, toplumların kaderini değiştirirler.

Mustafa Kemal ATATÜRK, Sevr Antlaşması ile parçalanarak özgürlüğü, egemenliği elinden alınmak ve diz çöktürülmek istenen Türk Milletini yedi düvele karşı ayağa kaldırmış, 1071'de kendine vatan edinilen Anadolu topraklarından sökülüp atılmak istenen bir milleti yeniden köklerine bağlamıştır.

ATA'mızın ortaya koyduğu fikirler, hala güncel geçerliliğini korumakta ve Türk Milletine yol göstermekte olup eserlerini okumalı, korumalı ve anlayarak onlardan feyz almak görevimiz olmalıdır. Mustafa Kemal'in özdeyişlerinden;  "BENİM NÂCİZ VÜCÛDUM ELBET BİR GÜN TOPRAK OLACAKTIR; FAKAT, TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR'' sözü ne kadar da  yerinde söylenmiş bir söz olduğu niteliğini hala korumaktadır.

Kul olmaktan başka vatandaşlık bilgisi olmayan insanımızı yurttaşlıkla, kadınımızı haklarıyla, köylümüzü efendiliği ve en önemlisi ülkemizi demokratik Cumhuriyet ile tanıştıran, gelmiş geçmiş en büyük devlet adamı ve asker Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün sonsuzluğa uğurlanışının 81. yıl dönümünde, böyle bir lidere sahip olduğumuz için gurur duyuyorum.

Aramızdan ayrılışının üzerinden 81 yıl geçen, fakat yüreklerimizde ölümsüzleşen Mustafa Kemal ATATÜRK’ü; sonsuza dek yaşam kaynağı olmaya devam edecek düşünceleriyle, gösterdiği yolda kararlılıkla yürümeye devam ederek sevgi ve saygıyla anıyor, Gerze halkı adına şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

AdminAdmin