Güncel
Giriş Tarihi : 02-02-2016 17:30   Güncelleme : 24-10-2017 17:49

SHOW TV Haber Ekibi Sinop E Tipi Cezaevini Türkiye'ye Tanıttı

Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu SHOW TV Haber ekibi tarafından Türkiye'ye tanıtıldı

SHOW TV Haber Ekibi Sinop E Tipi Cezaevini Türkiye'ye Tanıttı

 Çekimler yapmak üzere gelen Show TV ekibi Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda yapılan çalışmalar ve tekstil fabrikalarında üretilen ürünleri Türkiye’ye tanıttı.

Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunun başarılı çalışmaları Türkiye’ye örnek olmaya ve ulusal basında sıkça yer almaya devam ediyor. Eğitim Sosyal kültürel ve sportif faaliyetlere verdiği önem kadar, Kurum bünyesinde işlettikleri tekstil fabrikaları ile üretimi ve istihdamı birleştiren Sinop Ceza İnfaz Kurumlarının başarısı her kesimden takdir görüyor. 
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden alınan özel izinle Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumlarına bir dizi çekim ve program yapma amacıyla gelen Show Haber Karadeniz Bölge Sorumlusu Serdar İpek ve ekibi tarafından Ceza İnfaz Kurumlarında yapılan çalışmalar ve tekstil fabrikalarında üretilen ürünler ile ilgili haber amaçlı çekimler yapıldı.
Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumları tekstil fabrikaları, hükümlü tutukluların yapmış olduğu maket ve resimlerden oluşan güzel sanatlar galerisi, mutfak, kütüphane, çok amaçlı salon ve bilgisayar sınıfında yapılan çekimlerde zaman zaman erkek ve kadın hükümlülerin faydalandığı modern eğitim alanları da  çekim için gelen ekipte hayranlık uyandırdı 
Gerçekleştirilen çekim programı ayrıca bir tören programına da sahne oldu. Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda 2015 yılı içinde açılan çeşitli iş ve meslek kurslarında belge alan hükümlü tutuklular ile 2015 yılında yapılan sınavlarda Açık Öğretim Lisesinden mezun olan hükümlü tutuklulara yönelik “Belge ve Diploma Dağıtım Töreni” düzenlendi. Törende Lise diploması almaya hak kazanan 12 hükümlü ve tutukluya, Tekstil Ustalık belgesi almaya hak kazanan 54 hükümlü ve tutuklu, Bağlama kursunu başarı ile bitiren 8 hükümlü ve tutukluya Hijyen eğitimini tamamlayan 6 hükümlü ve tutukluya ve Bayan Kuaförlüğü eğitimini tamamlayan 6 hükümlüye belgeleri düzenlenen törenle dağıtıldı. 
Haber için çekim yapmak amacıyla Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan ve düzenlenen belge dağıtım töreninde başarı göstererek belge almaya hak kazanan hükümlülere belgelerini takdim eden Show Haber Karadeniz Bölge Sorumlusu Serdar İpek ‘’Bugün burada olmaktan son derece mutluyum. İlk defa bir cezaevinde gülümseyen personeller, gülümseyen tutuklu ve hükümlüler gördüm Sinop Ceza İnfaz Kurumlarındaki modern yaşam koşulları, insana verilen değer ve gerek fabrikalardaki üretim çıtasını, gerekse de eğitim sosyal sportif faaliyetlerin çokluğunu görmem ülkemizin güzelliklerine bir kez daha hayran olmamı sağladı. Bugün burada olmaktan çok mutlu olduk. Misafirperverliklerinden ve başarılı çalışmalarından dolayı Başta Başsavcımız Ozan Kaya, Kurum Müdürü Özer Duman ve tüm personele teşekkür ederim. Hükümlülerin de en kısa zamanda ailelerine sevdiklerine kavuşmalarını temenni ederim’’ dedi.   
Törene Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Cezaevi Savcısı Aykut Balcı, Kurum Müdürü Özer Duman, Halk Bankası Müdürü Reşit Canik, Show Haber Karadeniz Bölge Sorumlusu Serdar İpek, Kurum Personeli ve 250 hükümlü tutuklu katıldı.
 
Törende ilk olarak, Halkoyunu Kursu Eğitmeni Yıldıray Küçük ve ekibi tarafından Ege Yöresine ait halkoyunu gösterisi sunuldu. İzleyiciler tarafından büyük beğeni toplayan gösteri salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı.  Hükümlü Anıl K. tarafından sunulan gitarla müzik dinletisi ise hükümlülerin ve konukların mutluluklarının daha da artmasına vesile oldu.  
Törende daha sonra, İnfaz Kurumunda 2015 yılı içinde açılan tekstil, bağlama, hijyen eğitimi, ve bayan kuaförlük kurslarından belge almaya hak kazanan hükümlü tutuklulara belgeleri, ayrıca 2015 yılında yapılan sınavlarda Açık Öğretim Lisesinden mezun olan hükümlü tutuklulara diplomaları Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Ceza İnfaz Kurumları Savcısı Aykut Balcı, Kurum Müdürü Özer Duman, Sinop Halk Bankası Müdürü Reşit Canik ve Kurum 2. Müdürleri tarafından dağıtıldı.
 Belge dağıtım töreninde bir konuşma yapan Sinop Ceza İnfaz Kurumları Müdürü Özer Duman, Sinop Cezaevinin tanıtımına katkı sağlayacak çekimleri yapan Show TV ekibine teşekkür etti. Duman; “Karadeniz in incisi Türkiye’nin en mutlu şehri Sinop’a hoş geldiniz. Bizler Show haber ekibini Sinop’ta ve ceza infaz kurumlarımızda misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sinop Ceza İnfaz Kurumları olarak bizim başarımızın temelinde insana verdiğimiz değer yatmaktadır. Hükümlü ve tutuklularımızın devletin bize emaneti olduklarının bilincindeyiz. Buradan hepsinin topluma yararlı bireyler olarak tahliye olması en büyük gayemizdir. Sinop Ceza İnfaz Kurumları İSO Kalite belgesi ile başarısını tescil etmiş olmakla birlikte başarı çıtasını her geçen gün yükseltmektedir. Aynı zamanda gerek kamu kurumlarıyla gerekse d e özel sektörle ilişkilere son derece önem vermekteyiz. Başarılı çalışmalarımızda bizleri her zaman destekleyen Adalet Bakanlığı Yetkililerimize ve Sinop Cumhuriyet Başsavcımız Ozan Kaya’ya şükranlarımı sunarım” dedi. 
Daha sonra söz alan Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu çalışmalarının takdire şayan olduğunu belirtti. Kaya; “Görüyorum ki burada büyük bir çalışma ve emek var, Bizim başarımızın temelinde birlik beraberlik ruhumuz ve her zaman daha güzelini başarma gayretimiz yatmaktadır. Ülkemizin İçerideki ve dışarıdaki düşmanlarına karşı birlik beraberlik ruhumuzla her zaman çok daha başarılı olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Hükümlülerimizin buradan çıktıktan sonra topluma yararlı ve kendini idame eden bireyler olması da en önemli amaçlarımızdan bir tanesidir.  Açılan bu kurslarda ve yapılan bu çalışmalarda emeği geçen başta Kurum Müdürü Özer Duman’a ve kurum personellerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Seda ŞengülSeda Şengül