Güncel
Giriş Tarihi : 09-07-2019 14:54   Güncelleme : 09-07-2019 15:08

“Şifa Veren Ele Vefa”

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığından Kınama Ve Protesto

“Şifa Veren Ele Vefa”

Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinde bir doktor ve sağlık personeli, hasta yakını tarafından darp edildi.

Meydana gelen olay sonrası gözaltına alınan hasta yakını serbest bırakıldı. Olayın ardından Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti kınama mesajı yayımladı.

“Şifa Veren Ele Vefa” başlığıyla yayımlanan kınama mesajında meydana gelen olayın kabul edilemez bir davranış olduğu aktarıldı.

Cemiyetin yayımladığı kınama mesajı şöyle;

SİNOP 15 EYLÜL GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLIĞINDAN

KINAMA VE PROTESTO

ŞİFA VEREN ELE VEFA

Boyabat 75. Yıl Devlet hastanesinde bir doktor ve bir hemşirenin kendini bilmez bir hasta yakını tarafından darp edilmeleri Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetimizin tüm üyeleri tarafından kabul edilemez bir davranış olarak görülmektedir.

Yalnızca Sağlık çalışanlarına değil hiçbir canlıya şiddet Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından kabul edilemez bir davranış biçimi olarak görülmektedir.

Kaldı ki,

Şifa veren ellere vefa sloganının sonuna kadar kabul gördüğü günümüzde bir takım kendini bilmezlerin Doktor ve Sağlık çalışanlarına yönelik bir takım şiddet içeren davranışlarını şiddetle kınamayı ve en ağır şekilde protesto etmeyi sağlık kurumuna karşı bir görev olarak görmekteyiz.

Bu anlamı ile Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinde yaşanan olayı şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz. Şifa veren ellere vefa sloganını gönülden kabullenen tüm meslek odalarını, sivil toplum kuruluşlarını ve sendikaları da bu menfur saldırıyı kınamaya davet ediyor, saldırıya uğrayan Doktor ve hemşiremize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

                                                                                       Cengiz DEMİREL
                                                                                   Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

Not: Konu hakkında toplumda duyarlılık yaratmak adına Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinde yaşanan çirkin saldırıyı Sinop Merkez ve İlçelerimizde bulunan cemiyetimiz üyesi gazeteler aracılığı ile kınamak isteyen Meslek Odaları, STK, Sendika ve benzeri kuruluşların kınama ilanlarından İl genelindeki gazetelerimiz tarafından ücret talep edilmeyecektir.

Seda ŞengülSeda Şengül