Güncel
Giriş Tarihi : 24-09-2018 16:38   Güncelleme : 24-09-2018 16:49

Sigara Bıraktırma Polikliniği Açıldı

Gerze Devlet Hastanesinde Sigara Bıraktırma Polikliniği açıldı.

Sigara Bıraktırma Polikliniği Açıldı

İlçemiz Devlet Hastanesine bir yeni poliklinik daha eklendi. Hastalıkların başı olarak görülen sigarayı bıraktırmak amacıyla açılan poliklinik vatandaşları bekliyor. Hizmet vermeye hazır hale gelen polikliniğin hedefi talepte bulunan bireylere sigarayı bırakmalarında  yardımcı olmak.

Gerze Devlet Hastanesinde açılan poliklinik,  KETEM'in dışında Sinop'ta açılan ilk Sigara Bıraktırma Polikliniği olarak ayrıcalık taşıyor.  

"Gerze İçin Bir Kazanım"

Yeni hizmete giren Sigara Bıraktırma Polikliniğinin ilçemiz için bir kazanım olduğunu belirten Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şevket Terkan, "Sigara bırakma süreklilik gerektiren bir tedavidir. Vatandaş başka yerlere gitmekten kurtulacak. Buradaki ulaşım daha rahat olacak sonuçta. Vatandaşın ayağına hizmeti getireceğiz. Sigara çok büyük bir derdimiz. Bir halk sağlığı sorunu. İnşallah faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi.

Sigara Bıraktırma Polikliniğinde görevli olacak olan Uzman Doktor Kevser Güneş Yıldıran, yeni açılan poliklinik ile ilgili bilgiler verdi.

Randevular 171'den Alınacak

Uzman Doktor Kevser Güneş Yıldıran ,

"Her salı günleri yapacağız. Mhrs randevusu olmayacak. Randevuyu 171'den veya direk bize başvurarak alabilecekler. Bizlerde randevu saati ve gününü belirleyip o saatte sadece o kişiyi alacağız. Bakanlık tarafından dağıtılan ilaçlardan getirdik. İlaç dağıtımı da yapılacak. Karbonmonoksit ölçümü yapılacak ilk önce. Bıraktırma ve değerlendirme formu ile karbonmonoksit ölçümüne göre uygun ilaç tedavisine başlanacak. İlaç ücretleri cüzi miktarda ücretler olacak. Tedavi süresi 2 veya 3 ay olarak değişiyor" dedi.

"Kararlı Gelsinler"

Tedavide en önemli noktanın sigarayı bırakma konusunda kararlılık olduğunu söyleyen  Kevser Güneş Yıldıran , "Kişiden istenen kararlı gelmeleridir. Kararlı olunmazsa ilaçtan fayda görülmüyor. Biz psikososyal yaklaşım desteği vereceğiz. Sigaranın verdiği zararlar hakkında konuşacağız. Bıraktırma döneminde beklenilen şeyler hakkında konuşacağız. 18 yaş altında ilaç tedavisi vermiyoruz. Hasta geldiğinde ön değerlendirme formu doldurulacak. Daha sonra gerekli testler yapılıp tedaviye başlanacak. 3, 4 haftada bir kontrole çağıracağız."dedi.

"Obezite ve Sigaradan Uzak Durun"

Uzman Doktor Kevser Güneş Yıldıran ,"Sigara kanser, erken yaşlanma, diyabet , gibi hastalıkları  tetikliyor. En önemlisi akciğer kanserine neden oluyor. Kişinin sağlıklı yaşaması için obezite ve sigara kontrolü olması lazım. İkisinden de uzak durması lazım. Obezite polikliniğimizde mevcut. Onda da ben görevliyim" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Seda ŞengülSeda Şengül