Güncel
Giriş Tarihi : 09-02-2019 12:01   Güncelleme : 09-02-2019 18:21

''Sigarayı Bırak, Hayatı Bırakma''

"9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" dolayısıyla Toplum Sağlığı Merkezi, vatandaş ve esnaflara sigaranın zararlarını anlatan bilgilendirici broşür dağıttı

''Sigarayı Bırak, Hayatı Bırakma''

Toplum Sağlığı Merkezi tarafından sigarayı bırakmaya yönelik olarak, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Gününde “Sigarayı Bırak, Hayatı Bırakma” sloganıyla vatandaşları bilgilendirmek için harekete geçti.

Dünyada, sağlık sorunlarının en büyük sebeplerinin başında sigara olduğu bilinmektedir. Sigara kullanımı, başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere; bronşların daralması sonucu KOAH vb akciğer astım rahatsızlıklarına ve daha birçok hastalığa da neden olmaktadır. Sigara kanser ölümlerinin %30’nu oluşturmaktadır. İçilen sigara kadar akciğer kanseri de okadar vücutta gelişip büyümektedir. Ve sigara erken ölümlerin başlıca sebepleridir.

Bu kapsamda Toplum Sağlığı Merkezi tarafından sigarayı bıraktırmaya yönelik ilçemizde sağlık personelleri görevlendirildi. Sigarayı bırakmak için henüz çok geç kalınmadığını hatırlatmak ve bir adım atılması için çevredeki esnaflara, pazar yerindeki vatandaşlara, ulaşabildikleri tüm insanlara sigarayı bırakmaya yönelik bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

SİGARAYI BIRAKMANIN SAĞLIMIZA FAYDALARI
Sigara bırakıldıktan sonra nabız, kan basıncı, vücut ısısı normale dönmeye başlar. Nefes alıp vermeler kolaylaşmaya başlar. Öksürük 3 ayda azalmaya başlar. Koku ve tat alma duyularınız iyileşir. Ağız, gırtlak, yemek ve idrar torbası kanser riski yarı yarıya azalır. Felç olma riski 5-10 yıl içinde içmeyenler ile eşitlenir. Kalp krizi riskide içmeyenler ile eşitlenmiş olur.

SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN YARDIM ALINACAK NOKTALAR
Ayrıca kendini ve sevdiklerinizi yakmamak adına, sigarayı bırakmak istediniz ve bırakamadınız ücretsiz sigarayı bırakma hattı ‘’Alo 171’’ arayabilir ya da 182’yi arayarak Merkezi Hekim randevu sisteminden sigara bırakma polikliniklere randevu alabilirsiniz.








AdminAdmin