Güncel
Giriş Tarihi : 01-06-2015 10:08   Güncelleme : 01-06-2015 11:41

Silahlı Saldırıyı Basın Açıklamasıyla Kınadılar

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Göğüs Cerrahı Op.Dr. Kamil Furtun'un uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine Gerze Devlet Hastanesi olayla ilgili basın açıklaması yaptı.

Silahlı Saldırıyı Basın Açıklamasıyla Kınadılar
 Açıklamaya Baş Hekim Şevket Terkan, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Halit Kolukırık'ın yanı sıra çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Baş Hekim Dr. Şevket Terkan basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi

''Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve malesef değerli meslektaşımız Op.Dr. Kamil Furtun'un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırırlardan, ''Sağlık ve Şiddet'' kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız.  Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa başını koyarken sağlığınız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapayamıyor, bundan emin olunuz. Ne var ki, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır.  Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz.''

Açıklamanın ardından Op.Dr. Kamil Furtun anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Seda ŞengülSeda Şengül