Güncel
Giriş Tarihi : 10-07-2020 10:13   Güncelleme : 10-07-2020 11:26

SİNDEF Hizmet Yarışında

SİNDEF, İstanbul’da yaşayan Sinoplulara 100 bin adet maske ile bin ayaklı dezenfektan makinesini ücretsiz dağıttı, Gerzeninsesi Gazetesini İstanbul'daki programlarına davet etti

SİNDEF Hizmet Yarışında

Sindef Genel Başkanı Hasan Dalkıran İstanbul’da almayı düşündükleri yer alımı  ile ilgili düşüncelerini gazetemize aktararak, “Bizler bu düşünce kapsamında iki defa etkinlik yapmayı düşündük. Fakat ilk etkinliğimizi yapacağımız tarihte şehitlerimizin olması neticesinde programımızı ileri bir tarihe öteledik.

İkinci toplantı öncesi ise gerek ülkemizde gerekse dünya da Koronavirüs salgınıyla karşı karşıya kaldık ve yine toplantımız aynı şekilde ileri bir tarihe ertelendi.

Fakat bizler İstanbul’da almayı düşündüğümüz yer ile ilgili yeni bir organizasyon yaptık ve nasip olursa 18 Temmuz 2020 Cumartesi günü saat 19:00’ da İBB Florya Sosyal Tesisleri’nde bu etkinliğimizi gerçekleştireceğiz.

Bu kapsamda siyasetten bürokrasiye, bürokrasiden iş dünyasına, iş adamlarımızdan STK’larımıza kadar bütün vatandaşlarımızı Sinop Dernekleri Federasyonumuzun almak istediğimiz yerle ilgili düzenlemiş olduğu programda görmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

SİNDEF’ten Sinoplulara 100 bin maske

Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF), bünyesinde barındırdığı 96 dernek ile İstanbul’da yaşayan 380 bin Sinoplu’ya 100 bin adet maske ile bin adet ayaklı dezenfektan makinesini ücretsiz dağıttı.

Kurulduğu 2005 yılından bu yana, sosyal sorumluluk projelerinde yer alan SİNDEF, COVID-19 pandemisinin baş göstermeye başlaması ile birlikte, sosyal sorumluluklarını yoğunlaştırdı.

SİNDEF’TEN KORONA VİRÜSE KARŞI MÜCADELEYE TAM DESTEK

Salgına karşı, halkın sağlığının korunmasına katkı sağlamayı amaçlayan SİNDEF, federasyona bağlı dernek üyelerine çeşitli iletişim kanallarını kullanarak bilgilendirmeler yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, bilgilendirme hizmetini her platformda halka anlatmayı kesintisiz sürdürdüklerini belirtti.

Dalkıran, “SİNDEF yönetimi olarak aldığımız karar doğrultusunda İstanbul’daki Sinop derneklerine ve Sinop’un bütün köy muhtarlarına ücretsiz maske ve temassız el dezenfektanı dağıtmaya başladık.

Temassız el dezenfektanı makinelerini özel olarak ürettirdik ve yaklaşık 100 bin adet maske, bin adet de ayaklı dezenfektan makinesini halkın sağlığı için ücretsiz olarak dağıttık.” Dedi.

Covid-19 döneminde, işini kaybeden ve zor duruma düşen ailelere 150 bin TL’nin üzerinde gıda yardımı da yaptıklarını kaydeden Dalkıran, Kızılay’a kan bağışını artık geleneksel hale getirerek binlerce ünite kan bağışı yapılmasını sağladıklarını dile getirdi.

AdminAdmin