Güncel
Giriş Tarihi : 24-05-2020 14:14   Güncelleme : 24-05-2020 14:43

Sınırdan Bayram Mesajı

Bu bayram bizim, bu dağlar bizim, Bayramımız bayram ola, Bayramımız mübarek ola

Sınırdan Bayram Mesajı

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Bakan Yardımcımız Mehmet Ersoy  ve beraberinde ki heyet Hakkari Yüksekova, Göllerbaşı Üs Bölgesi, Evliya Tepe Üs Bölgesi ve Yüksekova Polis Özel Harekat Yerleşkesi'nde kahraman Asker ve Polis aileleriyle bayramlaştı

Bakan Soylu, "Bulunduğumuz yerde yüzlerce terörist vardı ve buralarda hakimlerdi. Bugün bu dağlar, bu topraklar bizim. Ay yıldızlı bayrağımızın burada nazlı nazlı dalgalanması bizim şerefimizdir" dedi.

Bakan Soylu, Hakkari'deki temasları kapsamında, beraberinde Bakan Yardımcıları Mehmet Ersoy ve İsmail Çataklı, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı ve AK Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür ile Yüksekova ilçesinde İkiyaka Dağları'ndaki Göllerbaşı Üs Bölgesi'nde askerlerle bir araya geldi.

Geceyi Yüksekova’da geçiren Soylu ile beraberindekiler, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyarak askerlerin bayramını kutladı.

Bakan Soylu, kahraman askerlerin milletin umudu olduğunu söyledi. Göllerbaşı Üs Bölgesi'nin bulunduğu yerin daha önce teröristlerin kamp olduğunu, yaz, kış buraların teröristlerle dolu olduğuna dikkati çeken Soylu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:  "Yüksekova ve Hakkari'de şehadetle buluşan evlatlarımız ve kahramanlarımızın sayesinde buralar temizlendi. Onlara millet olarak minnettarız. Millet olarak onlara borçluyuz. Bayramda elbette ecdadımızı, tarihimizi, bu toprakları bize vatan yapanları anmak temel sorumluluğumuzdur. Onların bayramını tebrik ederek başlamak doğru olandır. Şu an 3 bin 200 metredeyiz. Bulunduğumuz yerde yüzlerce terörist vardı ve buralarda hakimlerdi. Bugün bu dağlar, bu topraklar bizim. Ay yıldızlı bayrağımızın burada nazlı nazlı dalgalanması bizim şerefimizdir. Burada kılınan namazlar, haysiyetimiz ve onurumuzdur. Burada onurlu ve şerefli bir görev yapıyorsunuz. Bu onurlu ve şerefli görevin duacısı da millettir."

Derken Bakan Yardımcımız Mehmet Ersoy ise “Birlik, beraberlik, kardeşlik, sağlık, huzur ve güven içinde daha nice bayramlara kavuşmayı Cenab-ı Mevlam nasib eylesin...”temennisinde bulundu.

hakan akbaşhakan akbaş