Güncel
Giriş Tarihi : 04-11-2020 11:06   Güncelleme : 04-11-2020 11:22

Sinop Biyokütle Santralinde Sona Gelindi

Sinop Organize Sanayide Satem Sinop Biyokütle Ltd. Şti. tarafından yapımı devam eden Biyokütle Santralinde sona yaklaşıldı

Sinop Biyokütle Santralinde Sona Gelindi

1926-1944 yılları arasında Ayancık İlçesi Çangal’da kurulan ‘buhar gücü ile elektrik üretilmesi’ temeline dayalı sistemin en modern hali olan Biyokütle Santrali Sinop Organize Sanayi de kuruldu.

90 bin ton orman atığının yakılarak enerjiye dönüştürülebileceği santral, 12 Kwa kapasiteli ve yaklaşık 50 bin kişilik bir şehrin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, tesisin ihtiyacı olan çürümeye bırakılan kesim artıkları, kökler ve kabuklardan oluşan atıklar Sinop ve Kastamonu Ormanlarından temin edilecek.

Herhangi bir fosil atığın kullanılmayacağı santral, yıllık toplanacak olan 90 bin tonluk orman atığı ile yaklaşık 100 aileye ek gelir sağlayacak.

Ana hedefi, Türkiye’nin enerji açığını azaltmak olan ve sadece ormanlardan toplanacak atık miktarı olarak 10 milyon liralık ek istihdam yaratacak Satem Sinop Biyokütle Elektrik Santralinde çevreye zarar verilmeyecek.

AdminAdmin