Güncel
Giriş Tarihi : 24-08-2020 11:13   Güncelleme : 24-08-2020 11:31

Sinop İçin Önemli Gelişme! Yurt dışından Direkt uçuşlar Başlıyor

AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, bu ayın sonu itibariyle yurt dışından Sinop'a direkt uçuşların başlayabileceğini açıkladı

Sinop İçin Önemli Gelişme! Yurt dışından Direkt uçuşlar Başlıyor

İl Başkanı Uğur Giresun, geçen hafta yapılan Ankara ziyaretinde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile yapılan görüşmelerden sonra Sinop Havaalanında yurt dışı uçuş gümrük hizmetlerinin yapılabilmesi için sürekli görevli bulundurulma kararının uygulanmaya başlayacağını söyledi.

Daha önce yapılan girişimler sayesinde Sinop Havaalanında Gümrük Muhafaza Kısım Amirliği’nin kurulduğunu söyleyen Giresun, talep edilmesi halinde gümrük işlemleri için Gümrük Personeli görevlendirmek suretiyle bu hizmetin sürdürüldüğünü ifade etti.

Gümrük İşlemleri için ihtiyaç duyulan personelin 31 Ağustos 2020 tarihinden itibaren Sinop Havalimanında sürekli bulunacağını açıklayan Giresun, Sinoplu gurbetçilerin Sinop’a direkt uçabileceklerini, bu adımın da Sinop ticaret ve turizmine olumlu etkisinin olmasını beklediklerini ifade etti.

Uğur Giresun açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan ile Ankara’da gerçekleştirdiğimiz görüşme neticesinde yurt dışından Sinobumuza direkt uçuşlarımız bu ay sonunda başlıyor.

Daha önce yaptığımız girişimler sonucunda Sinop Havaalanı Gümrük Muhafaza Kısım Amirliğimizin kurulmasına vesile olmuştuk. Sayın bakanımızın destekleriyle amirliğimizde Ağustos ayı sonu itibariyle gümrük personelimiz sürekli olarak hizmet vermeye başlayacak. Yurt dışında yaşayan gurbetçilerimiz aktarma yapmadan direk uçuşla Sinop Havaalanımıza iniş gerçekleştirebilecekler.”

AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Sinop Havaalanı Gümrük Muhafaza Kısım Amirliğinin kurulması ve sürekli personel bulundurulması konusundaki katkılarından dolayı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’e teşekkür etti.

AdminAdmin