Güncel
Giriş Tarihi : 01-08-2016 14:31   Güncelleme : 01-08-2016 14:39

Sinop İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılı 3'üncü Dönem Toplantısı Gerçekleştirildi

Sinop İl Koordinasyon Kurulu 3'üncü Dönem Toplantısı Gerçekleştirildi

Sinop  İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılı 3'üncü Dönem Toplantısı Gerçekleştirildi
 Vali Kemal Cirit başkanlığında Valilik  Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Belediye Başkanı Baki Ergül,Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nihat Dalgın,İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları,  Yatırımcı Kurum ve Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldı.


Sinop  Valiliği’nde göreve geldikten  sonra ilk Koordinasyon Kurulu Toplantısını yaptığını ifade eden Vali Cirit, Öncelikle Türk Demokrasisi ve milli iradenin önemini vurgulayarak  bugünkü Koordinasyon Kurul toplantısına devam etmek istiyorum.


Aziz milletimiz 15 Temmuz akşamı tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Hangi siyasal görüşe sahip olunursa olunsun,  aziz milletimiz  milli iradeye darbe vurmak isteyenlere karşı  tek yürek olmuştur. Demokrasi nöbetinin 15.gününde bile  demokrasi meydanlarını boş bırakmayan halkımız tüm dünyaya ve  hainlere meydan okumaya devam etmektedir.


Darbe girişimi sonrasında 250 e yakın şehit verirken, 2500 yakında yaralımız ve gazimiz oldu.Kahraman vatan evlatlarımın önünde bir kez daha minnet ve şükranla eğiliyorum.


15 Temmuz darbe girişimi akabinde  Sinop’ta  Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızda görev yapanlar ile Ayrılıkçı terör örgütüne destek verenlerden yaklaşık  400 kişiyle   ilgili işlem yapılmış ve hukukun önüne  çıkarılmışlardır.Bundan sonrada örgütün içinde yer aldığı tespit edilenlerle ilgili hukuki mücadelemize devam edilecektir.


Kurum ve Kuruluşlarınızda FETÖ gibi paralel devlet yapılanması içerisinde bulunabileceklere karşı en üst düzey hassasiyeti  göstermenizi ve tavizsiz bir biçimde uygulamanızı  istiyorum. OHAL ilanı sonrasında  FETÖ yapılanmasına karşı hukuksal yetkilerimizi kullanmaktan çekinmeyeceğimizi bir kez daha bu toplantıda  ifade etmek isterim.


Ülkemiz 2023 vizyonu hedefleriyle dünyaya ilan ettiği prestij projelerini   tek tek tamamlayarak hedefine  ulaşacaktır. Cumhuriyetimizin 100. yılında, kişi başı geliri 25 bin doların  üzerine çıkaracaksak, 500 milyarlık bir ihracat hedefini gerçekleştireceksek bu hedefte  bürokrasinin İldeki temsilcileri olarak sizlerin de katkıları olacaktır.


14 gün önce göreve başladığım Sinop’ta sizlerle ilk koordinasyon Kurulu toplantısını gerçekleştiriyorum.  


Kamu’da özel sektör gibi yılsonunda bilançolarını hazırlayarak halka hesap verebilir durumda olmalıdır.Yaptıklarınızı değil, yapacaklarınızı ve vizyonunuzu görmek istiyorum.


Bundan sonra yapılacak Koordinasyon  Kurulu toplantılarında gerçekleştirilen projeleri değil, yapılamayan, gerçekleştirilemeyen projeleri nedenleriyle öğrenmek istiyorum. Sıkıntılarınızı bu toplantılarda aktarın,  bizlerde bu sıkıntılarınızın çözümü  konusunda sizlere yardımcı olalım ve takibini yapalım. 


Sinop’ta  yürütülmekte olan yatırım ve projeler hakkında da bilgiler veren Vali Cirit” 2016 yılında yaklaşık 700’e yakın proje üzerinde çalışılmış, bunun 328’inin devam etmekte olduğu, 276’ sına ise başlanılamadığı  görülmektedir. Doğrusu bu  yüksek bir rakam, bunun  irdelenmesi gerekir.

 

Neden başlanılamadığını ilerleyen süreçte takip edeceğim. Projelerin toplam büyüklüğü  3 milyarlık bir bedele tekabül etmekte.2016 yılında nakdi gerçekleşmenin %30  fiziki gerçekleşmenin daha da gerilerde olduğunu da özellikle yatırımcı kuruluşlara hatırlatma gereği duydum. Eğer yılın 2. Yarısını geçtiysek fiziki gerçekleşmenin   %50’nin üzerinde  olması gerekirdi.


İlimizde KÖYDES Projeleri için 2005 yılından itibaren yaklaşık 162 milyonluk bir harcamanın yapıldığı görülmektedir. Bu sene içinde 10 milyonluk ödeneğimiz bulunmaktadır.


Sinop’ta proaktif bir yönetim anlayışı ve  etkin bir yönetim felsefesini uygulayacağız. Çalışma arkadaşlarımızın buna en kısa zamanda uyum göstereceklerine inancımla  hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”


Toplantı, Yatırımcı Kurum ve Kuruluş temsilcilerinin yürütülen projeler hakkında sunum eşliğinde bilgi vermelerinin ardından sona erdi.


 

Yılmaz GökgözYılmaz Gökgöz