Güncel
Giriş Tarihi : 05-09-2019 11:42   Güncelleme : 05-09-2019 12:11

Sinop Meydan Projesinde İlk Adım

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, söz verdikleri “Sinop Şehir Meydanı Projesi” için ilk adımı attıklarını duyurdu.

Sinop Meydan Projesinde İlk Adım

Maviş, 4 Eylül 2019 Çarşamba günü Ak Parti İl Başkanı Uğur Giresun ve İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu’nun da katılımıyla İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’yu ziyaret etti.

Maviş ziyarette “Şehir Meydanı Projesinin” ortaya çıkmasını sağlayacak ilk adımı attıklarını ifade etti.

Maviş, İçişleri Bakanı ile görüşmelerinde bakana 1980 yılında yapımına başlanan 1987 yılında hizmete giren mevcut Hükümet Konağı’nın (Valilik Binası) bulunduğu yerin, Yarımada’nın en yoğun ve sıkışık bölgesinde olması sebebiyle Valilik ve kamu binalarının taşınarak, trafik, otopark ve diğer yığılmaların önleneceğini, günlük yaşamın akışındaki sorunların azalacağını ifade ettiklerini belirtti.

Ayrıca Sinop’un tarihi kimliğinin ortaya çıkarılması için, surların önünün açılması, Deniz Şehitliği, Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi ve Mahmut Kefevi Cami ile bütünleşen bir Sinop Şehir Meydanına, Sinop’un kavuşması için Hükümet konağının mevcut yerinden kaldırılması gerektiğini anlattıklarını ifade etti.

Valilik binasının yıkılarak Şehir Meydanı projesinin ortaya çıkması için yeni Hükümet Konağı yapımı konusunda destek istediklerini ifade eden Maviş, yapılan görüşme sonunda İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’dan çalışmaların bir an önce başlatılması ve TOKİ tarafından Sinop’a yeni bir Hükümet Konağı yapılması sözünü aldıklarını belirtirkin, Soylu'nun sürecin hemen başlatılması için ilgili bürokratlara talimat verdiğini ifade etti.

Maviş, Hükümet Konağı’nın kaldırılmasından sonra Adliye Binası, Özel İdare Binası ve Ağız Diş Sağlığı Binalarının da aşama aşama kaldırılacağını ve tarihi kent kimliğinin ortaya çıkarılacağını Sinop merkez ve ilçelerde seçim öncesi vaat ettikleri prpjelerin daima takipçisi olup, her türlü desteğin alınması için gece gündüz çalışmaların yürütüleceğini belirtti.

AdminAdmin