Güncel
Giriş Tarihi : 14-07-2020 10:37   Güncelleme : 14-07-2020 10:56

Sinop'ta 15 Temmuz Destanı Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı

Vali Erol Karaömeroğlu, Sinop Valiliği’nce düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında, Sinop Üniversitesi, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti ve Anadolu Ajansı Sinop Bürosunun katkıları ile Sinop Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 15 Temmuz Destanı Konulu fotoğraf sergisi açılışına katıldı

Sinop'ta 15 Temmuz Destanı Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı

Sinop Kültür Merkezinde düzenlenen 15 Temmuz Destanı konulu fotoğraf sergisi açılış programında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın birer konuşma yaptı.

Daha sonra programda bir konuşma yapan Vali Karaömeroğlu; ‘‘Ülkemiz tarihinin en acımasız, hain ve alçak fetö darbe girişimi 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanmıştır. Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın feraseti, liderliği, Hükümetimizin dik duruşu, milletimizin cesareti ve kahramanlığıyla yeni ve güçlü bir Türkiye sabahına uyanabildik. Dünyanın en güzel milletine sahibiz. Bugün de millet sayesinde Türkiye Cumhuriyeti ayaktadır ve sonsuza dek öyle kalacaktır.

Dünyada hiçbir millet yoktur ki, vatanın her karış toprağını şehitlerine yatak, al kanını da gönderine bayrak yapsın. Bu yüce Türk Milleti’nin onurudur gururudur.

15 Temmuz gecesi fetö terör örgütü tarafından milletin iradesine, milletin kendisine, demokrasisine, seçilmiş Cumhurbaşkanına ve hükümetine hain bir darbe girişiminde bulunuldu.

O gece milletin muhteşem bir direnişi söz konusuydu. Türkiye bu muhteşem direnişle 16 Temmuz sabahına uyandı.

Bu şanlı uyanışın, 15 Temmuz Direnişinin Dördüncü yıldönümünü İlimizde çeşitli etkinliklerle kutlayacağız. Bu etkinlikler kapsamında Sinop Üniversitesi, Anadolu Ajansı Sinop Bürosu ve 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan, 15 Temmuz gecesinde yaşananları unutmamak, gelecek nesillere unutturmamak adına, Anadolu Ajansımızın ve Yerel Basın Mensuplarımızın o gün çektikleri bazı fotoğrafları burada sergileyeceğiz.

Tarihi boyunca, kanıyla, canıyla, yüksek cesareti ve kahramanlıklarıyla, içeride ve dışarıda hiç bir düşmana fırsat vermeyen aziz milletimiz, bu hain darbe girişimine de aynı cesaret ve kahramanlıkla geçit vermemiştir.

Milletimiz o gece, hem tüm dünyaya demokrasinin nasıl savunulacağını göstermiş, hem de bu toprakların hiç bir güç tarafından zapt edilemeyeceğini, baskıyla şekillendirilemeyeceğini, hiç bir hain planın veya onların maşalarının karşısında boyun eğmeyeceğini, kanı ve canı pahasına büyük bir destan yazarak göstermiştir.

15 Temmuz gecesi Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak adına kendi canından ve kanından vazgeçen başta Sinoplu Ömer Can Açıkgöz olmak üzere kahraman şehitlerimizin ruhlarını şad etmek, Gazilerimizin ise kanlarını yerde bırakmamak için bizler de hem vatandaş, hem devlet adamı olarak her daim canımızla ve kanımızla her göreve hazırız, aziz milletimizin yazdığı o şanlı destanı ve yaşananları asla unutmadık ve unutturmayacağız.

Bu vesileyle; Gazetecisiyle, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, kadınıyla, erkeğiyle 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuzda nasıl darbecilere karşı birlikte olduysak, bugün de bu serginin açılında birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyor, bu serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başta Büyük Önder M. Kemal Atatürk olmak üzere 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Gazilerimize ise aileleri ile birlikte sağlık sıhhat ve uzun ömürler diliyor, saygılar sunuyorum.’’ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 15 Temmuz Destanı Konulu fotoğraf sergisi açılış kurdelesini protokol üyeleri ile birlikte kesen Vali Erol Karaömeroğlu, Anadolu Ajansı ve Yerel Basının objektifinden 15 Temmuz darbe girişimi akşamı ve Demokrasi nöbetlerinde çekilen fotoğrafları inceledi.


Sinop Valiliği 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Sinop Üniversitesi, Anadolu Ajansı ve 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından Sinop Kültür Merkezinde düzenlenen 15 Temmuz Destanı Konulu fotoğraf sergisi açılış programına Vali Erol Karaömeroğlu’nun yanı sıra, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Kıl, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcıları Abdullah Şahin ve Murat Girgin, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Başakcı, Fakülte Dekanları, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Kurum Müdürleri, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Anadolu Ajansı Sinop Bürosu Temsilcisi Gökhan Gücüklüoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AdminAdmin