Güncel
Giriş Tarihi : 11-07-2018 12:00   Güncelleme : 11-07-2018 12:05

Sinop'ta Dalgıçlık Eğitimi

Deniz altının güzellikleri uzman dalgıçlar tarafından verilen eğitimler sayesinde keşfediliyor.

Sinop'ta Dalgıçlık Eğitimi

Karadeniz'in incisi Sinop’ta, uzman dalgıçlar tarafından verilen eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler 85 ülkede geçerliliği bulunan sertifika alacaklar.

Deniz altının güzellikleri uzman dalgıçlar tarafından verilen eğitimler sayesinde keşfediliyor.

Sinop Karakum mevkiinde bulunan Sürekli Eğitim Merkezi’nde verilen Dalış eğitimlerine Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen, yaşları 16-45 arasında değişen 30 kursiyer katılacak.

Sürekli Eğitim Merkezi’nde görevli Sinop Üniversitesi Sualtı Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Rasim Yaşar Tarakçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitimlerin hafta içi her gün sabah başlayıp gün boyu devam eden bir sistem olacağını bildirdi. Kursiyerlerin 14 yaşından büyük tüm sağlıklı bireylerin eğitimlerde olabileceklerini söyledi.

Türkiye’nin farklı kentlerinden 30 kursiyerin şu an merkezde eğitim aldığını vurgulayan Tarakçı, eğitimleri biten kursiyerlere verilen sertifikaların Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ve Uluslararası Sualtı Aktiviteleri Birliği nezdinde geçerliliği olduğunu ifade etti.

"Dalgıçlara İş Sahası Oluşturuyoruz"

Sinop Üniversitesi Sualtı Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Rasim Yaşar Tarakçı; "Mesela son yıllarda balık kafesçiliği ülkemizde çok yaygınlaştı. Burada eğitim alan dalgıç adayları belgelerini aldıktan sonra kafeslerde istihdam ediliyor. Bize de bu yönde çok sayıda talep geliyor. Dalgıç adaylarımıza bir yandan deniz altının güzelliklerini keşfetme imkânı sunarken bir yandan onlara iş sahası oluşturuyoruz. “dedi.

"Balıkları evlerinde ziyaret ediyoruz"

 Eğitime katılan kursiyerden Burak Doğan, yaz tatilini dalış eğitimine katılarak geçirdiğini dile getirdi.  Kardeşiyle dalış eğitimi aldıklarını anlatan Doğan, "Denizin altı gerçekten çok büyüleyici. Ben ilk kez daldım ve gördüklerim karşısında çok mutlu oldum. Düşünsenize balıkları evlerinde ziyaret ediyoruz. Gerçekten çok heyecanlı idi. Tabii bunun yanında bir de alacağımız sertifikalar bize iş imkânı yaratacak. O açıdan bakıldığı zaman da bizim adımıza çok yararlı bir eğitim programı oldu." şeklinde konuştu.



 

Seda ŞengülSeda Şengül