Güncel
Giriş Tarihi : 05-03-2018 16:54   Güncelleme : 06-03-2018 17:14

Sinop'ta gönüller Mehmetçik için attı

Sinop İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Sinop'tan Kahraman Mehmetçiklerimize Selam ve Dua Gecesi"nde gönüller Mehmetçik için çarptı

Sinop'ta gönüller Mehmetçik için attı

Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen program; saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Türkiye Ezan ve  Kuran-ı Kerim okuma birincisi Mehmet Erarabacı’nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Ali Hayri Çelik yaptı. Çelik'in ‘‘Vatan Savunması’’ konulu konuşması sık sık alkışlarla kesildi. 

20 Ocak 2018'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik Zeytindalı Harekatı gerçekleştirilmesi ardından Kahraman Mehmetçiğe Selam ve Dua Gecesi düzenlediklerini kaydeden İl Müftüsü Ali Hayri Çelik katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasına “ Bugün Afrin’ de zeytin dalı Harekatında Mehmetçiğimizle bir kez daha gurur duyuyoruz. Her gün Afrin operasyonumuzu durdurmak için üst üste açıklama yapıyorlar. Biliyorlar ki sömürgelerinin önündeki en büyük engel biz olacağız. Onların katliamlarına onların işgallerine dur diyecek en kudretli ruhu üfleyen bizim gençliğimiz olacaktır. Ve nitekim 15 Temmuz'da toplumun bütün kesimleriyle birlikte dirilen şahlanan ve kendini keşfeden bu millet, Afrin Zeytin Dalı Operasyonu ile bir kez daha bütünleşmiş ve birbirine kenetlenmiştir Elhamdülillah” diyerek başladı.

İl Müftüsü Çelik “ Değerli kardeşlerim, dünya bizi bekliyor, küçük bir kıpırdanmamızdan dolayı dünya korkuyor. Çünkü bizim dışımızdaki ülkelerin insanlığa medeniyet sürecek halleri yoktur Biz ki kurucu ve yapıcı bir medeniyetin potansiyelini yüreğimizde taşıyoruz. Geçmişte Avrupa'yı titretmiş, onları hizaya getirmiş ve onların korkulu rüyası olmuşuzdur. Şimdi yeniden şahlanışa geçen bu milletin evlatlarına dur demek istiyorlar. Artık dünyaya meydan okuyan bir operasyonla karşı karşıyayız. Bu millet yerli ve milli silahlarını yapmış, bütün dünyayı korkutacak güce erişmektedir. Elhamdülillah. Şimdi buradan Afrin’ deki Mehmetçiğimize, cephede siperlerde ki Mehmetçiklerimize dua ve selam gönderiyoruz. Selam olsun koç yiğitlere" diyerek sözlerini tamamladı.

Yapılan konuşma ardından Boyabat İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Mustafa Sadık Köroğlu ‘’30 Kurşun’’ isimli şiiri seslendirdi. Sinop İl Müftülüğü 4-6 Yaş Kuran Kursu öğrencilerinin Mehteran gösterisi geceye renk katarken, Türkiye Ezan ve Kuran-ı Kerim okuma birincisi Mehmet Erarabacı tarafından ezgi, marş ve kasidelerle program devam etti.

AFRİN GAZİSİNE VE AİLESİNE TEŞEKKÜR

Program bitiminde Afrin Harekatında yaralanarak gazi olan Sinoplu asker Recep Karakolcu’ya Vali Hasan İpek tarafından hediye takdim edildi. Gazi Recep Kalyoncu'yu yetiştiren baba Turan ve anne Çiçek Karakolcu’ya teşekkür eden Vali Hasan İpek, Gazi Recep Karakolcu’yu evinde ziyaret ederek gerçekleştirdikleri sohbette tedavisinin tamamlandığında tekrar Afrin’e geri dönmek istediğini söylediğini hatırlattı.

ANADOLUNUN İLK ŞEHİDİ SİNOP'TA

Anadolu'nun ilk şehidinin Sinop'ta metfun bulunduğunu kaydeden Ali İpek, "Anadolu'nun ilk Şehidi Seyid İbrahim Bilal Hazretleri, 15 Temmuz Şehidi Sinoplu Ömer Can Açıkgöz’ü ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum" dedi. Vali Hasan İpek İl Müftüsü Ali Hayri Çelik başta olmak üzere, programa katkı sağlayan STK'lar ile programa katılım sağlayarak salonu dolduran vatandaşlara teşekkür etti. Program yapılan dua ile son buldu. Büyük coşkuyla izlenen programa; Vali Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mithat Öz, 25. Dönem AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak Vitrin Haber

Seda ŞengülSeda Şengül