Güncel
Giriş Tarihi : 01-11-2018 17:38   Güncelleme : 01-11-2018 17:48

SİNOP TANITIM GÜNLERİ 1-4 KASIM

İstanbul Yenikapı 'da Sinop günleri bu yıl 5.'si düzenleniyor

SİNOP TANITIM GÜNLERİ 1-4 KASIM

   Sinop Valiliği koordinesinde, Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİAD) ve Sinop Dernekler Federasyonu’nun (SİNDEF) tarafından organize edilen ve Sinop Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Sinop Tanıtım Günleri, 01-04 Kasım tarihleri arasında Yenikapı Etkinlik Alanı’nda ziyaretçileriyle buluşacak.
Sinop ve ilçelerindeki tarihi ve kültürel mirasları yaşatan özel tasarımlar ziyaretçilerin beğenisine sunulacağı etkinlikte Sinop'tan gelen işletmeler İstanbul'da yaşayan hemşehrilerini, hazırladıkları birbirinden güzel ürünlerle buluşturacak.

İstanbul, Türkiye’nin en mutlu şehrini Yenikapı’da ağırlıyor. Karadeniz’in İncisi, Türkiye’nin en kuzeyi, tarihiyle doğasıyla ve yöresel lezzetleriyle Sinop; 1- 4 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini ‘’Sinop Tanıtım Günleri’ne bekliyor. Adını eski bir Yunan tanrıçasından alan Karadeniz’in incisi Sinop, aynı zamanda Karadeniz’in tek doğal limanının bulunduğu güzide bir şehir.

Dünyada güneşin denizden doğup denizden battığı 11 şehir arasında adı geçen Sinop, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2013 ve 2016 yıllarında iki kere Yaşam Memnuniyeti Araştırması’nda elde edilen 77,7’lik ‘’mutluyum’’ oyu ile ‘’En Mutlu Şehir’’ unvanı kazandı.
 

AdminAdmin