Güncel
Giriş Tarihi : 12-01-2016 10:44   Güncelleme : 12-01-2016 10:31

Sinop Üniversitesi gelişerek büyüyor

Sinop Üniversitesi tarafından, yıl içerisinde yapılan ve ilerleyen dönemlerde yapılaması planlanan projeler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Sinop Üniversitesi gelişerek büyüyor
 Sinop Üniversitesi Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamada; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın öncülüğünde devam eden ve 2015 yılında gerçekleştirdiği yatırımlarla ve başarılı çalışmaların 2016 yılında da öğretim kalitesini geliştirmeye, sosyal ve fiziki altyapısını üst noktaya taşımaya, ulusal ve uluslararası akademik projelere imza atmaya devam ettiği dile getirildi.
Üniversite Basın bürosundan yapılan ve Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın imzalı bilgilendirmede Sinop Üniversitesinin faaliyetleri ve devam eden projeler şu şekilde dile getirildi;

URAP SIRALAMASINDA BÜYÜK BAŞARI
2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan University Rankingby Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, Türkiye’ deki Üniversitelerin 2015-2016 sıralama sonuçlarına göre “2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler ( 62 Üniversite ) Genel Sıralaması’nda Üniversitemiz, 13. sırada yer alırken, 95 Devlet Üniversitesi 59. sıraya yerleşti. Ayrıca Tüm Üniversiteler arasında yapılan genel sıralamada ise, 74. sıraya yükseldi.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ve SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İLK ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLAYACAK
Öğrenci odaklı projelere imza atan Sinop Üniversitesi, öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ve bölgesine katkı sunmayı hedeflediği bölümleri açmaya devam ediyor. Bu kapsamda açılan Güzel Sanatlar Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi, 2016 yılında ilk öğrencilerini ağırlayacak.

2016-2017 ÖĞRETİM YILINDA “10 BİN” ÖĞRENCİ
“Biz Büyük Bir Aileyiz” söylemiyle yola çıkan Sinop Üniversitesi yeni açılan fakülte ve bölümlerle 2016-2017 Öğretim Yılında “10 Bin” öğrenciye ev sahipliği yapacak.

YENİ KAMPÜS ALANI YÜKSELİYOR
Bölgesine değer katan, projelere öncülük ve önderlik eden Sinop Üniversitesi, gerçekleştirdiği yatırımlarla fiziki koşullarını uluslararası standartlara kavuşturuyor.
Tamamlandığında bölgenin en modern yerleşkelerinden biri olmaya aday Sinop Üniversitesi’nin yeni kampüs alanında başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

FAKÜLTE VE YÜKSEKOKUL İNŞAATLARI BİTİYOR
Sinop Üniversitesi Yeni Kampüs Alanı içerisinde yer alan Fakülte ve Yüksekokul inşaatları büyük bir hızla bitiriliyor. Temelleri 2015 yılı içerisinde atılan Meslek Yüksekokulu ve Selçuklu mimarisi ile yapılacak olan İlahiyat Fakültesi 2016 yılında tamamlanarak, öğrencilerin hizmetine sunulacak. Ayrıca bittiğinde modern bir görünüme ve şartlara kavuşacak olan Ayancık Meslek Yüksekokulu’nun yeni binası da 2016’ da hizmete girecek.

SPOR KOMPLEKSİNDE SONA GELİNDİ
Sinop Üniversitesi öğrencilerinin ders dışı zamanlarını iyi bir şekilde değerlendirebileceği spor kompleksinin yapımı hızla devam ediyor. 2016 yılında kullanıma açılacak olan spor kompleksinde; FİFA standartlarında sentetik çim yüzeyli saha, IAAF sertifikalı 8 kulvarlı poliüretan koşu pisti, sırıkla atlama, yüksek atlama, disk-çekiç atma, 3 adım engelli atlama, 3 adım ve uzun adım atlama parkuru, 3000 mt engelli koşusu ile 1 adet sentetik yüzey kaplamalı mini futbol sahası, 2 adet poliüretan yüzeyli tenis kortu, 1 adet poliüretan yüzeyli basketbol sahası olacak.
2016’ DA YENİ YATIRIMLAR YOLDA
Öğrencilerini en iyi şartlarda geleceğe hazırlamak amacıyla fiziki koşullarını uluslararası standartlara yükseltmek için önemli projeleri hayata geçiren Sinop Üniversitesi, 2016 yılında yapacağı yatırımlarla gücüne güç katacak. Bu kapsamda 2016 yılı içerisinde Eğitim Fakültesi ve Öğrenci Yaşam Merkezi’nin yeni binalarının ihaleleri bitirilerek, temelleri atılacak. Ayrıca FİFA standartlarına uygun olarak yapılan futbol sahası için 2bin 500 kişilik tribün inşaatı da bu yıl içinde başlatılacak.
YENİ YILDA ÖĞRENCİLERİN BARINMA SORUNU ÇÖZÜLECEK
2016-2017 Öğretim Yılında “10 Bin” öğrenciye ev sahipliği yapacak olan Sinop Üniversitesi Merkez ve İlçelerde yaşanan öğrencilerin barınma sorununa kalıcı çözüm getirmek için Üniversitemiz Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ’ ın himayelerinde, Sinop Üniversitesi’ ne ait olan 29 dönüm arazinin Kredi Yurtlar Kurumu’ na devrine yönelik çalışmaları başlattı. Bu alana Kredi Yurtlar Kurumu tarafından, 2500 Kişilik Öğrenci Yurdu inşa edilecek. Tüm bu gelişmelerle birlikte Sinop Üniversitesi Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya’nın koordinesinde tüm kamu kurumlarıyla, sivil tolum kuruluşları ve Sinoplularla ortak projeler yürütüyor.
SİNOP ÜNİVERSİTESİ GELİŞEREK BÜYÜYOR
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Üniversitesi’nin her geçen gün gelişerek büyüdüğünü, öğrenci sayısının her yıl arttığını belirterek, 2016’ ya dair şunları söyledi; “Biz üniversite olarak hedef büyüterek yolumuza devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren üniversitemizin eğitim-öğretim, araştırma ve hizmet kapasitesini arttırmak için çaba sarf ediyoruz. Bu çabalarımız 2016 yılında da büyük bir gayretle devam edecek. Sinop Üniversitesini her alanda daha iyi noktaya getirmek ve başarı çıtasını yükseltmek için projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz.”
Seda ŞengülSeda Şengül