Güncel
Giriş Tarihi : 21-12-2017 11:35   Güncelleme : 21-12-2017 14:42

Sinop Üniversitesi Öğretim Üyesinden Patent Başarısı

Sinop Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgay Korkut’ un içerisinde bulunduğu araştırma ekibi tarafından üretimi ve karakterizasyonu yapılan yeni bir süper alaşım patent altına alındı

Sinop Üniversitesi Öğretim Üyesinden Patent Başarısı

Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü,  Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi ve aynı zamanda Sinop Üniversitesi Türk Patent Üniversite Projesi Yönlendirme Komitesi Temsilcisi Doç. Dr. Turgay Korkut’ un içerisinde bulunduğu araştırma ekibi tarafından üretimi ve karakterizasyonu yapılan yeni bir süper alaşım, WIPO-World Intellectual Property Organization tarafından WO2017116367A1 numarası ile patent altına alındı.

Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklenen çalışma kapsamında Nikel, Krom, Demir, Renyum ve Tungsten içeren korozyona, radyasyona, yüksek ısı ve basınca dayanıklılık düzeyi yüksek olan yeni nesil alaşım numuneler üretildi.

Patent altına alınan ürün nükleer reaktör yapı malzemesi olarak kullanılabileceği gibi nükleer tıp - ışın tedavisi sektörü, uzay araçları tasarımı, nükleer savunma sistemleri, nükleer atık taşınımı, yüksek sıcaklık - basınç ve radyasyon (nötron ve gama) içeren daha birçok uygulamada kullanılabilecek.

Rektör Dalgın’dan Teşekkür

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, yürütülen çalışmalardan dolayı Öğretim ÜyesiDoç. Dr. Turgay Korkut’a başarılar dileyerek kendisine teşekkür belgesi verdi.

Seda ŞengülSeda Şengül