Güncel
Giriş Tarihi : 03-12-2015 10:10   Güncelleme : 03-12-2015 09:50

SİNOP ÜNİVERSİTESİ VE SİNOP E TİPİ CEZA İNFAZ KURUMU İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Sinop Üniversitesi ile Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

SİNOP ÜNİVERSİTESİ VE SİNOP E TİPİ CEZA İNFAZ KURUMU İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
 Sinop Üniversitesi ile Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Uzun süredir çalışmaları süren protokolün imza altına alındığı törene, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan KAYA, Sinop Üniversitesi Rektörü Prf.Dr Nihat DALGIN, Sinop Cumhuriyet Savcısı Aykut BALCI, Sinop Üniversitesi Genel Sekreteri Mehmet ATLI, Cezaevi Müdürü Özer DUMAN, Sinop Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hümmet DURAN, Cezaevi II.Müdürleri ile üniversite ve cezaevi personeli katıldı.

Protokol içeriğinde; hükümlü rehabilitasyonu için geliştirilen eğitim ve kültürel faaliyetlerden, birlikte gerçekleştirilecek mali destek projelerine kadar bir çok detayı kapsıyor. Protokolde yer alan uygulama prosedürleriyle, iki kurum tarafından görevlendirilecek koordinatörler, iki ayda bir rutin toplantılar gerçekleştirecek, bu toplantıların sonucunda yapılan ve yapılması planlana faaliyetler her iki kurumunda üst yönetimine sunulacak, yine bu koordinatörler aracılığıyla altı aylık ve yıllık düzenlenecek olan faaliyet raporlarıyla, protokolün denetim, izleme ve değerlendirme aşamaları gerçekleştirilecek.

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan KAYA, protokol özetinin basıldığı pirinç levhayı Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nihat DALGINA takdim ettiği işbirliği toplantısında ‘’ Gerek Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı gerekse de Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları olarak diğer kuruluşlarla işbirliği çalışmalarına ve uyuma önem vermekteyiz. Özellikle Sinop Üniversitesinden çalışmalarımızda son derece destek görmekteyiz. Ceza İnfaz Kurumumuzun örnek kurum olması noktasında en önemli faktör eğitim ve öğretim faaliyetleridir. İşbirliği içerisinde başarısı günden güne artan çalışmalarımızdaki  katkıları nedeniyle başta Sayın Rektörümüz  olmak üzere tüm üniversite camiasına ve tüm resmi kurumlara teşekkür ederim.

Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları Müdürü Özer DUMAN ‘’ Sinop Cezaevi olarak ilimizde bulunan resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile uyum içerisinde çalışmaya son derece  önem vermekteyiz. Bu iş birliği çalışmalarımızda  en önemli noktayı eğitim öğretim kurumları tutmaktadır. Özellikle Sinop Ünivrsitesinden bu noktalarda önemli destekler görmekteyiz. Sayın Rektörümüzün şahsında tüm Üniversite camiasına ve kurumumuza her zaman destek ve ilgilerini esirgemeyen Sinop Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Ozan KAYA ya şükranlarımı sunarım ‘’ dedi

Sinop Üniversitesi Rektörü Prf.Dr Nihat DALGIN, protokole ilişkin değerlendirmelerinde şu sözlere yer verdi; ‘Protokolden, her iki kurum içinde değer yaratacak somut, sevindirici neticeler bekliyorum, protokolün gündemde ve canlı tutulması içinde Üniversite Yönetimi olarak tam destek sunacağız, protokol çalışması ve misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum’ dedi.

AdminAdmin