Güncel
Giriş Tarihi : 16-07-2016 11:25   Güncelleme : 16-07-2016 12:01

Sinop Valiliğinden Flaş Açıklama

Sinop Valiliği: "Sinop'taki askeri birliklere gelen sözde darbe talimatları yetkililerce ciddiye alınmamıştır"

Sinop Valiliğinden Flaş Açıklama

 Dün akşam yaşanan ve milletin iradesiyle çökertilen darbe girişimi sonrası Sinop Valiliği resmi sitesinden bir açıklama yaptı. 

Sinop Valiliği: "Sinop'taki askeri birliklere gelen sözde darbe talimatları yetkililerce ciddiye alınmamıştır"

 15/07/2016 tarihinde akşam saatleri itibari ile tüm yurt genelinde Türk Ordusu İçinden bir grup azınlığın başlattığı darbe girişimi doğrultusunda, İlimiz askeri birliklerine de bir takım sözde talimatlar gelmiş, ancak bu talimatlar askeri yetkililerce hiçbir şekilde ciddiye alınmamış, olayın başından itibaren Sayın Valimiz Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA başkanlığında İlimiz askeri yetkilileri ve emniyet güçleri bir araya gelerek ilimiz ve ülke genelindeki gelişmeler takip edilmiştir. Adli konularla ilgili görevi başında bulunan Cumhuriyet Başsavcımız Ozan KAYA ile de sürekli koordinasyon içinde hareket edilmiştir.

 Aynı şekilde İlçelerimizde de kaymakamlarımız, tüm askeri yetkililer ve emniyet güçleri ile birlikte Valiliğimizle irtibat halinde ilçelerinde görevlerinin başında bulunmuşlardır. 

Bu süreç içerisinde İlimizde; Ülke gündemi doğrultusunda gerçekleşen tek şey vatandaşımızın demokrasiye sahip çıkmak amacıyla İl merkezinde beş bin kişi olmak üzere tüm ilçelerde büyük topluluklar halinde gerçekleştirdikleri tepki gösterileri olmuştur. 

İl ve İlçe Merkezlerimizde toplanan tüm Sinoplu Hemşerilerimiz büyük bir sağduyu içerisinde demokrasimize karşı gerçekleştirilen bu alçak girişime karşı tepkisini en üst düzeyde ortaya koymuştur. Bu duyarlılıkları için tüm Sinoplu Hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.

Sürecin başladığı ilk dakikadan itibaren Sayın Valimiz Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA’nın emir komutası doğrultusunda izin ve istirahatte bulunan tüm asker ve polislerimiz göreve çağrılarak, meydana gelebilecek müessif olaylara ve müdahalelere karşı gerekli tedbirleri almış ve İlimiz sınırlarında en ufak bir asayiş olayı bile meydana gelmemiş, süreç tüm birimlerimizce kesintisiz takip edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

AdminAdmin