Güncel
Giriş Tarihi : 16-08-2017 11:13   Güncelleme : 16-08-2017 11:45

Sinop-Yakakent Arasına 41 Alabalık Tesisi

Yakakent Sinop arasında 70 kilometrelik alan su ürünleri üretimine açıldı. Bu alana 41 tesis yapılacak. Hedef 200 milyon dolar ihracat, bin 100 kişinin istihdam edilmesi

Sinop-Yakakent Arasına 41 Alabalık Tesisi
 Samsun Sinop Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Parlak, Yakakent ile Sinop arasında 70 kilometrelik yeni bir alabalık üretim alanı tahsis edildiğini bu alana 41 tane tesis kurulacağını söyledi.

Parlak, “Bu alanda 8 tane tesis var. 1 tane de üniversite kurdu. 32 tane daha dev tesis kurulacak. Bunlardan 5 tanesi yılsonuna kadar hizmete girecek. Bu alanda Japonların özellikle istediği 3 ila 5 kilo arasında ağırlığı olan deniz alabalıkları üreteceğiz” dedi. AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, 41 tesisin tamamlanmasından sonra Samsun’un alabalık üretiminde Türkiye’nin ikinci büyük alanı haline geleceğini söyledi. 3 tarafı denizlerle çevrilmiş olan ülkemizin balıkçılık sektöründe hak ettiği yerde olmadığını belirten Kurt, “Samsun, var olan potansiyelini çok iyi kullanırsa Türkiye’nin balıkçılık üssü olur. Yakakent Sinop arasına yapılacak yatırımlardan sonra adeta balık borsası bu bölgede oluşacak” diye konuştu. Hasan Basri Kurt, 19 Ağustos tarihinde Türkiye’nin en büyük balık üreticilerinin Samsun’da toplanacağını belirterek şunları söyledi: Türkiye’de bulunan 18 Su Ürünleri Üretim Kooperatifinin başkanlarının tümü Samsun’da yapılacak olan toplantıya katılacak. Hem ekonomi hem de Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarından üst düzey temsilciler katılacak. Türkiye’nin alabalık ve levrek üretimi masaya yatırılacak. 5 yıllık hedef belli. 200 milyon dolar ihracat ve bin 100 istihdam.

Seda ŞengülSeda Şengül