Güncel
Giriş Tarihi : 31-08-2019 11:50

Sinop Zafer Bayramını Doyasıya Kutladı

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Sinop’ta düzenlenen konser etkinliğine katılan herkes doyasıya eğlendi.

Sinop Zafer Bayramını Doyasıya Kutladı

Gün içinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından akşam saat 21:00’da konser düzenlenen konser ilk olarak şiir dinletisiyle başladı. Ardından tiyatro oyuncusu ve sanatçı Cem Kılıç sahne aldı.

Belediye Başkanı Barış Ayhan günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi.

Ayhan konuşmasında “Bu coşku ve birlikteliğin tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum. Para yok dediler bulunur dedi. Ordu yok dediler kurulur dedi. Düşman çok dediler yenilir dedi Gazi Mustafa Kemal Atatürk…

19 Mayıs 1919 günü çok uzak değil karşı kıyılarda Samsun tütün iskelesinde yakmış olduğu çoban ateşi 30 Ağustos 1922’de yüzyıllardır sönmeyecek bir ateşe dönüştü…

Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Askerleri maalesef onun huzurunda çıkıp çelenklerini sunamadılar. Bir yönetmelik gereği Türkiye’nin hiçbir vilayetinde Garnizon Komutanları birliklerinin çelenkleriyle ATA’larının huzuruna gidemediler.

Atatürk’ü unutturmaya çalışanlara rağmen, onu itibarsızlaştırmak isteyenlere rağmen hep birlikte yegane Başkomutanın huzurundayız” diyerek herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

Kılıç’a Sinop’un özel el yapımı kotra ve çiçek takdiminin ardından eğlence devam ederken gökyüzünde havai fişeklerin oluşturduğu görsel şölen herkesin olağanüstü beğenisini topladı.

AdminAdmin