Güncel
Giriş Tarihi : 28-05-2018 01:43

Sinop’a 83 milyon TL’lik Yatırım

Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Sinop’ta Toplu Temel Atma Töreni Ve Sertifika Dağıtım Töreni İftar Programına Katıldı

Sinop’a 83 milyon TL’lik Yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu İlimizi ziyaretinde Sinop esnafını ziyaret ederek, 83 milyon TL değerinde 5 tane tesisin temel atma töreni ile  sertifika dağıtım töreni ve iftar programına  katıldı.
 
İlk olarak Sinop’ta Sakarya Caddesi esnafını ziyaret ederek hayırlı işler bol kazançlar ve Ramazan-ı Şeriflerinin hayırlara vesile olmasını dileyen Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu daha sonra İskele Meydanında düzenlenen 83 milyon TL değerinde 5 tane tesisin temel atma töreni ile  sertifika dağıtım töreni ve iftar programına  katıldı.

İskele Meydanında düzenlenen  83 milyon TL değerinde 5 tane tesisin temelini atma ve Orman Köylülerine kullandırılan ORKÖY kredileri ile gelir getirici tür ağaçlandırmaları Sertifikaları dağıtım töreni ve iftar programına katılmak üzere İlimize  gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na, Sinop Valisi Köksal Şakalar, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti  Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş,  Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş eşlik etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Toplu Temel atma ve sertifika dağıtım töreninde  açılış konuşmalarının yapılmasının ardından Sayın Valimiz Köksal Şakalar yaptığı konuşmasında, "Ramazan-ı Şerifin bu güzel gününde bir araya gelmemize vesile olduğu için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Sinop’a yeni geldim, daha yeni yeni tanıyorum. Bildiğim kadarıyla Sinop’un %64’ü ormanlarla kaplı. Şelaleleri, göletleri, dereleri ve çayları mevcut. Tabi bunların hepsi Sayın Bakanımızı ve Bakanlığını ilgilendiriyor. Sağ olsun kendileri bir çok hizmet yapmışlar, kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonrada yapacak oldukları hizmetlerin daha çok olduğu kanaatindeyim. Çünkü ben Afyonkarahisar’dan geliyorum Sayın Bakanımızın kendi memleketine yaptığı hizmetleri biliyorum. Kendisi Sinop’un ikinci memleketi olduğunu söylediği için Sinop’umuzun daha çok hizmetler alacağını tahmin ediyorum. Kendilerine , Hükümetimize, Başbakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, hepinize hayırlı iftarlar, hayırlı akşamlar diliyorum’’ dedi.

Törende bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın  Prof. Dr. Veysel Eroğlu, " Sinop'ta 8 ayda 27 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Kentte devam eden yatırımlara ilişkin bilgi veren Eroğlu, özellikle Sinop'ta bal ormanları kurulmasına yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini, Türkiye'nin yaptığı yatırımlarla son yıllarda dünyada adından söz ettirdiğine dikkati çekerek, buna karşı bazı güçlerin ülkenin önünü kesmek amacıyla bazı girişimlerde bulunduklarını anlattı.

Bakan Eroğlu, "Ülkemizin önünü kesmek için büyük oyunlar planlanıyor." diyerek, şunları ifade etti:

"Önce muhtıralar, sonra Gezi hadiseleri. Arkasından bu yetmiyormuş gibi 35 yıl büyük bir haini yetiştirmişler, 15 Temmuz'da alçak terör örgütü darbeye teşebbüs etti. Aziz milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cesaretiyle bu darbecilere darbe vuruldu ama bunların oyunları bitmiyor ki. 'Su uyur, düşman uyumaz.' derler, şimdi yeni bir oyun peşindeler. Onun için dolarla oynamaya başladılar ama biz diyoruz ki sizin topunuz, tüfeğiniz gelmiş, dolarınız da gelsin, kıymeti yok, bu millet onu da ezer geçer’’ ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların yapılması sonrasında Orman Köylülerine kullandırılan ORKÖY Kredileri ile gelir getirici tür ağaçlandırmaları Sertifikalarının dağıtımı Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sinop Valisi Köksal Şakalar, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti  Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve Protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. 

83 milyon TL değerinde 5 tane tesisin temel atma töreni ile  sertifika dağıtım töreni sonunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen iftar programına geçildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımı ile gerçekleşen Toplu Temel Atma ve  Sertifika dağıtım töreni ve iftar programına Sinop Valisi Köksal Şakalar, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti  Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. İzzet Ercan, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İlçe Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

hakan akbaşhakan akbaş