Güncel
Giriş Tarihi : 09-01-2019 12:19

Sinoplu gazetecilerden hayat veren bağış

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti, anlamlı bir etkinliğe imza atacak

Sinoplu gazetecilerden hayat veren bağış

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteciler, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nde organ bağışı sorununa dikkat çekmek amacıyla toplu olarak organ bağışında bulunacak.

Cemiyet üyesi gazeteciler “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nde organ bağışına dikkat çekmek amacıyla organ bağışında bulunacak. 

“Can Ol, Yaşat Ki, Yaşa” sloganı ile gerçekleştirilecek organ bağışı etkinliğine Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can ve Türk Organ Nakli Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci de katılacak.  Gerçekleştirilecek olan organ bağışı etkinliği hakkında bilgi veren Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Sinoplu gazeteciler olarak, ülkemizde var olan organ bağışı sorununa dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Demirel; “Ülkemiz genelinde 30 binler dolayında organ bekleyen vatandaşımız, buna karşın 300 bini bile bulmayan bir sayıda ise bağışçı bulunmaktadır.  Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti olarak '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Türk Kızılay Genel Sekreteri Sayın Hüseyin Can ve Türk Organ Nakli Vakfı Başkanı Sayın Dr. Eyüp Kahveci'nin katılımlarıyla “Can Ol, Yaşat Ki, Yaşa" sloganı ile konuyu gündeme taşımaya çalışacak ve Cemiyet olarak toplu organ bağışında bulunacağız.  Bu konuda yapılacak etkinliğimize katılarak vereceğiniz desteğin önemi çok büyüktür. Tüm vatandaşlarımızı etkinliğimize davet ediyor ve bu kampanyaya destek olmalarını rica ediyorum” dedi.  10 Ocak Perşembe günü saat 15:30’da Sinop Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan organ bağışı etkinliğinde Türkiye Organ Vakfı Uluslararası Karikatür sergisi de açılacak.

Seda ŞengülSeda Şengül