Güncel
Giriş Tarihi : 08-02-2017 12:17   Güncelleme : 13-02-2017 13:51

Sinop'ta Hava Değil Ölüm Soluyoruz

Dünya Sağlık Örgütü(WHO)’nün açıkladığı verilere göre, Sinop’un hava sahası kirli çıktı. Hava kirliliği eşiğinin 20 olduğu raporda, Sinop’un kirlilik oranı yüzde 38 çıkarak kirli şehirlerden biri oldu

Sinop'ta Hava Değil Ölüm Soluyoruz

Dünya Sağlık Örgütü(WHO)’nün açıkladığı verilere göre, Sinop’un hava sahası kirli çıktı. Hava kirliliği eşiğinin 20 olduğu raporda, Sinop’un kirlilik oranı yüzde 38 çıkarak kirli şehirlerden biri oldu.

 

WHO’ya göre, Türkiye’nin neredeyse tamamı zehirli hava soluyor. Bazı illerde 100 birimin üzerine bile çıkıldığı gözlemlenirken, hava kirliliğinde başı çeken iller Afyonkarahisar, Osmaniye, Gaziantep, Isparta, Iğdır, Niğde, Siirt, Kütahya ve Kırıkkale olarak sıralandı.

 

Hava kirliliğindeki artışın insan sağlığını tehdit eder bir boyuta ulaştığı, raporda gözler önüne serilirken, havaların soğumasıyla artan kömür kullanımının da sorunları beraberinde getirdiği ifade edildi. Uzun süre kirli hava solunumuna maruz kalan kişilerin ise KOAH için için büyük bir tehdit oluşturduğu kaydedildi.

 

Açıklanan raporda İstanbul gibi bir metropolün hava sahası, 48 birimlik ölçüm değeriyle Sinop’tan biraz kirli sayılırken, ölçümlenen değerlerin birbirine yakın olması Sinoplu vatandaşları ürkütecek cinsten. Açıklanan raporda, Sivas ve Bayburt, İstanbul ile aynı değerlere sahip olurken; Elazığ, Çankırı ve Şırnak’ta 46, Amasya’da 46, Yalova’da ve Tunceli’de 41, Samsun’da 39, Artvin’de 34 ve Eskişehir ve Tokat’ta 31 değeri tespit edildi.

Kaynak: Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş