Güncel
Giriş Tarihi : 09-03-2020 16:16

SİYAD 13. Olağan Genel Kongresi Gerçekleşti

SİYAD 13. Olağan Genel Kongresi İstanbul Maltepe Türkay Saylan Kültür Merkezinde yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

SİYAD 13. Olağan Genel Kongresi Gerçekleşti

13. Olağan Kongresini gerçekleştiren SİYAD Genel Başkanlığına seçilen Adnan Çeliker, başkanlık döneminde çalışma faaliyetlerinin gösterildiği alanın genişleyeceğini söyledi.

Anadolu Yakasında faaliyet gösteren derneğin yeni başkanlık süresi içerisinde alanın genişleyeceğini söyleyen Çeliker “Amblemine, tarihine ve değerlerine zarar vermeden tüm Sinoplu Derneklerimizi Anadolu Yakasında SİYAD çatısı altında toplayacağız” ifadelerine yer verdi.

Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongreye Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, Adalet ve Kalkınma Partisi Sinop Milletvekili Nazım Maviş başta olmak üzere Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Sinop Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Başkan Yardımcısı Haydar Battal, SİYAD eski genel başkanları, SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, SİAD Genel Başkanı ve İstanbul Sinop Spor Kulübü Başkanı Rafet Orhan, SEV Vakfı ve birçok Sinoplu katılım gösterdi.

8 Mart tarihine denk gelen kongrede genel başkan olarak seçilen Çeliker konuşmasında, başta salonda ve çalışmalarında yer alan kadınlar olmak üzere tüm kadınların dünya emekçi kadınlar gününü kutlayarak, listesinde İlknur Ünlü ve Arzu Kepenk’le birlikte iki kadın adayın da yer aldığını belirtti.

Çeliker yaptığı açıklamada "Bugün Kongremize gerek İstanbul ve gerekse Sinop'tan katılım gösteren, bunun yanı sıra beni telefonla arayarak tebriklerini ileten, sosyal medya aracılığıyla kutlama yayımlayan tüm hemşerilerime teşekkür etmek istiyorum. Onlar bizi bu göreve layık gördüler, biz de ekibimizle birlikte inşallah bu sorumluluğun altından layıkıyla kalkacağız. Kongremize 7'den 70'e katılım sağlayan Sinoplu Hemşerilerimizin beklentilerini karşılamak için 3 yıllık görev süremiz boyunca gece gündüz demeden çalışacağız.
Öncelikle SİYAD'ın Yönetim görevine talip olurken verdiğimiz vaatleri yerine getirebilmek için bir yol haritası hazırlayacağız. Birlikte görev aldığımız arkadaşlarımızla gerekli görevlendirmeleri tamamlayıp, yarından itibaren çalışmamıza başlayacağız. Bizim sloganımız SİYAD Herkese Yeter'dir. Bu sözün anlamını derinleştirerek, Anadolu Yakası'nda yaşamını sürdüren Sinoplu Hemşerilerimizi SİYAD çatısı altında dernekleriyle, gruplarıyla birlikte ağırlayacağız. Kuruluşumuzdan yani 1989 yılından bu yana biriktirdiğimiz dernekleşme tecrübelerimizi, Sinoplu hemşerilerimizle paylaşacağız. Daha sonra iletişim konusunda gözlemlediğimiz eksiklerimizi gidererek, Anadolu Yakası'nda dokunmadığımız bir Sinoplu bırakmayacak talep ve istekleri başlıklar halinde toplayacağız. Birlikte yürüyeceğimiz tüm Sinoplu Derneklerle birlikte, hemşerilerimizin taleplerine yanıtlar ve sorunlarına çözümler arayacağız. Görevde kaldığımız ilk yılda gelecek 10 yılımızı planlayacak, geniş katılımlı bir altyapı oluşturacağız. Organizasyonlarımızı daha geniş katılımlı ve daha doyurucu olması için dikkatle kurgulayacak, faaliyetlerimizi de raporlayacağız.
Bizim SİYAD olarak en büyük hayalimiz, Anadolu Yakası'nda yaşamını sürdüren Sinoplu Hemşerilerimizi kucaklamak ve Sinop ile İstanbul Anadolu Yakası arasında bir köprü kurabilmektir. Geçen 30 yılı aşkın zamanda bu hayallerimize hep yakınlaştık ancak bu kez SİYAD çatısı altında buluşturacağımız Sinoplu Derneklerle, 3 yıllık görev süremizde tam olarak inşallah ulaşacağız. Amatör ruhlu profesyonel yöneticiler olarak, ilk günkü heyecanımızla ve 30 yıllık tecrübemizle artık yarınlarımıza bakmaktayız. Görev süremiz boyunca da dileğimiz, sesimizin daha gür çıktığı ve asla dışarıda bırakmayı istemeyeceğimiz daha çok Sinoplu hemşerimize layık oldukları sosyal refaha ulaştırabilmektir. Amacımız, Anadolu Yakası'nda sesi daha da gür çıkan Sinoplu hemşerilerimizin yüzünü güldürebilmektir" ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin