Güncel
Giriş Tarihi : 14-09-2016 17:17   Güncelleme : 14-09-2016 17:23

Soner'in Cenazesine Binlerce Vatandaşımız Katıldı

Sinop’un Durağan ilçesinde iki gün önce çıkan kavgada silah ile vurulan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 16 yaşındaki Soner Kara için bugün öğlen namazını müteakip ilçede kılınan cenaze namazına yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Soner'in Cenazesine Binlerce Vatandaşımız Katıldı

Aile ve sosyal politikalar Bakan yardımcısı Mehmet Ersoy, AKP Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Valisi Hasan İpek,Durağan Kaymakamı Turan Soğukoluk,Durağan Beleidye Başkanı Ahmet Kılıçaslan  MHP il Başkanı Ali Çakır ve vatandaşların katıldığı cenaze için çok sıkı güvenlik tedbirlerinin alındığı görüldü.

CENAZE KALKANA KADAR İNTERNET KESİLDİ

Bugün cenaze nedeniyle ilçede internetin kesildiği ve cenaze namazı sonrası ise tekrar hizmete sokulduğu dikkat çekti. Bu kesintinin güvenlik amaçlı yapıldığı çünkü birilerinin provokatörlük yaparak sosyal medya üzerinden ortamı gerginleştirmesinden endişe duyuluyordu.

KÜRT KÖYLERİNE GÖRÜLMEMİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Öte yandan ilçeye bağlı ve Kürt kökenli vatandaşların yoğun olarak bulunduğu köylerde çok sayıda güvenlik görevlisinin konuşlandırıldığı görüldü.Komşu iller Samsun ve Kastamonu’dan ilçeye takviye olarak getirilen çevik kuvvet ekipleri risk taşıyan köylerde güvenlik önlemlerini aldılar.

BIÇAK BİLEME PARASI YÜZÜNDEN KAVGA ÇIKMIŞTI

İki gün önce tam da bayram arefesinde yaşanan olay,Kürt kökenli bir vatandaşın ilçedeki esnafa bilettirdiği bıçağın ücretini vermemesi nedeniyle başlamıştı.

Esnaf tarafından dövülen şahıs,yanına bir gurup arkadaşını alıp gelerek aynı esnaf dükkanını basmaya kalkışmasıyla olay büyümüş ve taşlı,sopalı ve de silahlı kavgaya dönüşmüştü. Çıkan arbede de  15 kişi yaralanmıştı.Bunlardan biri de 16 yaşındaki Soner Kara idi.Kara, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Samsun 19 Mayıs üniversitesi tıp fakültesi yoğun bakım servisinde dün gece hayatını kaybetti.

hakan akbaşhakan akbaş